torsdag 17. juli 2014

Smerter i venstre arm og skulder

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Hvis venstre arm smerter , følger imidlertid svetting, svimmelhet, kvalme og kortpustethet, gå til sykehuset eller ringe raskt etter hjelp med en gang, sier Mayo Clinic. Siden mange forhold forårsaker brystet og venstre arm smerter , leger utføre forskjellige tester for å fastslå den skyldige. Hovedsymptomer er smerter i skulderen som forverres ved bestemte bevegelser, noe som avhenger av hvilken sene som er betent.


Smertene gir redusert funksjon i skulderen.

Hos noen opptrer smertene etter uvant arbeid eller aktivitet. Supraspinatus tendinopati er den vanligste formen for skuldertendinopati og utgjør åtte av ti tilfeller. Hva kan årsaken være til at jeg har smerter i nakke, skulder og armer?


Det kompliserte samspillet mellom nakke- skulder - arm gjør at smerter her er utbredt. De er vanskelig å avgrense og kan utløses av mange grunner. Har i lang tid (nærmere to år) hatt smerter i skuldre og armer.


Kom vel ganske snikende, og har nå altså blitt kronisk.

Da må jeg lirke de ned igjen. Når leddet blir strammere og stivere vil enkle bevegelser, som det å heve armen, bli vanskelig. Betydelige smerter i hvile og om natta.


Vanskelig for å ligge på den vonde skulderen. Når legen undersøker nervene i armen, kan hun finne bortfall av reflekser, hudfølelse eller muskelkraft. Noen ganger er det ikke tydelige bortfall, og da er diagnosen vanskeligere å stille.


For behandling ved plagsomme smerter i nakken og armene, bør du gå til lege. Det hender også at triggerpunkter i muskler rundt skulderen kan skape smerter i armen. Derfor vil man i tillegg til å undersøke selve armen alltid undersøke nakken for å se om det foreligger feil i nakke og skulder som kan være årsak til utstrålende smerter.


I noen tilfeller oppstår det også nummenhet. Slidgigt kan også opstå i skulderen, hvor den kan medføre smerter – læs evt. Diskusprolaps i nakken: En diskusprolaps i nakken er et godt eksempel på smerter , der opstår et andet sted end i skulderen, men stråler herimod og derfor kan betegnes som referede smerter. SymptoVanligste leddbetennelsen i armen er frossen skulder (Periarthritis humeroscapularis).


Sterke smerter og tilstivning i skulderleddet grunnet immobilisering av skulder etter skade eller langvarige smerter. Smerter i arm Utstrålende smerte i armen.

Symptomene kommer langsomt i løpet av noen måneder. Man skal heller ikke glemme at utstrålende smerter i arm , kan være tegn på underliggende sykdom. Betennelse i skulder Når man snakker om en betennelse er det viktig å skille mellom en infeksjon (bakteriell) og en betennelse (ikke bakteriell) i muskel, sener eller leddstrukturer. En bakteriell infeksjon i skulder regionen er meget alvorlig og man har ofte feber og redusert allmenntilstand som trenger rask medisinsk behandling. Nogle gange kan det være mere alvorligt.


Her kommer forskellige slags smerter , som kan være en indikator for, at der gemmer sig noget bag smerten, som du bør tage til lægen og få tjekket. Annen oppfølgende behandling vil være å gi pasienten bevissthet rundt belastning av nakke, skulder og arm. Vi ser et økende problem med denne type plager og har veldig god erfaring med å behandle disse plagene. Viktig er det at både håndled albueled skulderled muskler og ikke minst nakken blir undersøkt grundig for å lokalisere smertekilden.


I en almindelig lægepraksis kommer der ca. Ved traumatiske smerter som ved fall er det viktig å utelukke brud ligamentskader og muskelrupturer. Brudd i overarmen, kravebenbrud ligamentskader i AC-leddet eller skulderluksasjon hvor skulderen er ute av ledd er alle vanlige årsaker til akutte skuldersmerter.


Skulder , smerter i skulderen, overbelastning. Ustabil angina pectoris eller hjerteinfarkt. Kan gi plutselig dyspné, takypné, respirasjonsavhengige brystsmerter og hoste. Eventuelt hemoptyse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg