torsdag 24. juli 2014

Pollenallergi

Lei av lang kø på apoteket? Bestill apotekvarer fra Farmasiet. Fri frakt over 199kr. Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett. Rask leveranse og stort utvalg.

Når personer med pollenallergi kommer i kontakt med bestemte pollentyper, aktiveres visse deler av immunforsvaret. Fakta om pollenallergi. Symptomene utløses hovedsakelig av pollen fra trær og busker som or, hassel, Salix (selje, pil og vier) og bjørk, samt planter som gress og burot. På fagspråket kalles pollenallergi for sesongallergisk rhinitt, på folkemunne høysnue. Typiske symptomer er rennede nese og øyne som både renner og klør.


En allergi er en overreaksjon fra kroppens immunforsvar mot noe som egentlig er ufarlig. Litt i underkant av én million nordmenn har pollenallergi , og forekomsten er økende.

Hvis du ofte er tett i nesen, nyser og har kløende og irriterte øyne om våren og i sommerhalvåret, kan det hende du har pollenallergi. Mer enn prosent har pollenallergi. I overkant av prosent av befolkningen har pollenallergi , men graden av symptomer er svært individuell. Personer i alderen 5-år er mest utsatt for å få det. Har du pollenallergi kan du fortsatt være aktiv i pollensesongen!


Da skal det viljestyrke til for å orke å tenke. Mange vokser av seg allergien etter 30-årsalderen. Anlegg for astma, atopisk eksem og høysnue ( pollenallergi ) er nært knyttet til hverandre.


Pollen fra vindbestøvede planter. Vi kommer i kontakt med pollen ved å puste det inn i luftveiene, samt at det fester seg til hu hår og øyne. Ved pollenallergi renner ofte nesen, den klør, den tetner til og en nyser.


Det kan være at du har en allergi. Vanlige kryssreaksjoner ved pollenallergi Kryssreaksjoner kan være utfordrende og vanskelig å forholde seg til. I oversikten under kan du sjekke hva din allergi ofte kryssreagerer med. Ved kryssreaksjon på en matvare, reagerer man ikke nødvendigvis på de øvrige matvarene på kryssallergilisten 1.

Her får du vite hva som kjennetegner pollenallergi , og en lege gir tips til hvordan du lindrer plagene. Symptomer på pollenallergi er rennende øyne og nese, kløe i øyne, nese, munn og svelg, tette bihuler og tretthetsfølelse. Omlag ein person av fem i befolkninga har pollenallergi av ulik styrke. Vanligvis vil legen foreslå å behandle allergien med allergitabletter først. Noen opplever sterke og langvarige allergisymptomer hvert år.


De kan be fastlegen om henvisning til spesialist for en behandling med gjentatte sprøyter eller smeltetabletter som inneholder små mengder pollenallergen. Noen mennesker (og dyr) utvikler allergi mot pollen fra visse plantearter. De pollentypene som har størst betydning ved pollenallergi kommer fra tresortene or, hassel og bjørk.


Men på det europeiske markedet har det i ti år eksistert en annen vaksine mot pollenallergi , som du tar i dråpeform under tungen. Den vaksinen heter Staloral og blir produsert av det franske legemiddelfirmaet Stallergenes. Behandlingen skjer hjemme hos deg selv.


Hva er pollenallergi ? Har du symptomer som tett nese, nysing og kløe i øynene trenger det ikke være forkjølelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg