torsdag 31. juli 2014

Sunn og billig mat

Sunn og billig mat

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Hver uke gir vi deg to raske middagsalternativer som består av bare produkter. Flere spennende middager på under minutter. Se våre spennende oppskrifter her.


Sunn og billig mat

Selv med dårlig rå lite kjøkken og lite utstyr kan du trylle fram både sunn , billig og god mat med enkle grep. Det handler om prioriteringer og å ta smarte valg. Litt sunnere hverdagsmat. Hvis du vil gjøre hverdagsmiddagen litt sunnere kan du bruke litt mindre fett, kutte ned på sukker og salt. Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider, og informasjonskapsler som grunnlag for videreutvikling av våre tjenester og for å tilby relevant markedsføring.


Om du velger å bruke matprat. Flere av årstidens billige råvarer går igjen i ukens opskrifter. På den måten unngår du å kaste mat og sparer samtidig penger uten at du trenger å spise det samme flere dager i strekk. Du kan også lage større porsjoner og fryse ned til dager da du har det travelt. Kjøp store pakninger, og frys det du ikke bruker med én gang.


Sunn og billig mat

Kjøp rene råvarer, og lag mat fra bunnen. Det er billigere enn ferdigmat og halvfabrikata. Lag store porsjoner når du først kokkelerer, så fryser du ned i porsjonsstørrelser.


FOR EI SUPPE: Hjemmelaget blomkålsuppe er billig og godt. Vi har funnet frem til åtte matvarer som både er sunne og billige. Her kan du se hvilke næringsstoffer de inneholder, hva de koster, og hva du kan bruke de til.


Få nye ideer til hvordan du kan lage en middag som både er sunn og billig , og prøv deg frem neste gang matbudsjettet er litt trangt. Sunn og rask middag Det trenger ikke være verken vanskelig eller tidkrevende å lage sunn mat. Her er oppskrifter som tar høyst minutter å lage. Til matpakken i morgen.


Når du lager varm mat til middag, er det ofte lurt å lage en litt stor porsjon (som f.eks. her av stekt laks). Da har du deilig restemat til nistepakken dagen etterpå. Ukemenyer er en genial måte å sørge for sunn , hjemmelaget mat hver dag, uten å sprenge husholdningsbudsjettet.


Du kommer simpelthen ikke unna planlegging hvis du vil spise billig. Vi har bedt kokebokforfatter og matspaltist Gunda Djupvik, som driver matbloggen Alt godt, om å gi oss sine syv billigste middagstips som metter en familie på fire. Januar er tiden for å leve billig og sunt. SIDE2): - Sunn mat trenger ikke å være dyr.


Ofte handler det om å være litt kreativ, sier matfaglig konsulent for Grete Roede AS, Rannveig Forland. Lag middag til under 50-lappen. Tipset er å gjøre ett stort innkjøp på mandag, og deretter bruke de samme ingrediensene utover i uka. Dermed sparer du mye penger og du slipper også å bruke mye tid på å gå i butikken hver dag.


Bruk opp maten du kjøper! Følger du dette og andre smart rå kan det være mye å spare i matbudsjettet. Sunn og variert mat er helt grunnleggende for at du skal ha nok energi til å få mest mulig ut av din studenthverdag. Dessverre oppgir mange studenter at de ikke tar seg råd til frukt og grønnsaker fordi de synes det er for dyrt, men hvis du følger disse enkle tipsene kan du spise både sunt og variert uten at det går utover studentbudsjettet.


Engelsk julekake toppet med nøtter I England lager man ofte sin christmas pudding flere uker før jul. Dette er en lettere og enklere versjon av denne kaken, som sikker vil falle i smak her hjemme også. Jeg har tidligere skrevet om hvordan du kan lage middag til to for kroner - og en ukemeny på lavbudsjett. Nå gav jeg meg selv følgende utfordring: Lag syv middager til fire personer for 5kroner.


Sunn og billig mat

Billig mat er alltid populært.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg