fredag 4. juli 2014

Lavt jernlager symptomer

Det er usikkert om jernmangel alene kan gi symptomer , meningene om dette er delte blant fagfolk. Lavt jerninnhold i kroppen vil på sikt føre til utvikling av lav blodprosent, anemi. Ved tomme jernlager uten samtidig blodmangel, eller ved forebygging av jernmangel, anbefales økt tilskudd av jern i maten og jernpreparater med lave doser jern (9-mg). Hemjern tas bedre opp i tarmen enn høydose-jern og gir vanligvis færre bivirkninger i mage-tarm-kanalen. Gevita Jern, Nycoplus jern og Floradix mikstur er mulige alternativer.


Lavt jernlager kan gi slapphet og uopplagthet selv om blodprosenten ikke har blitt lav (ennå) siden jern også er viktig i det som kalles celleåndingen. En ting du bør sjekke opp er dessuten hva blodprosenten din var for en stund tilbake. Kroppen klarer seg fint med tomme jernlagre i perioder, da den henter det jernet du trenger via kosten. Jernmangel alene gir ingen spesifikke symptomer. Men har du tomme jernlagre over ti er du i faresonen for å utvikle jernmangelanemi.


Jeg har veldig lavt jernlager , under og dette pga sterke blødninger. Jeg har hatt dette en tid og har vært hos lege som anbefalte jerntabletter. Jeg tåler ikke disse og venter på ny time hos legen, men fikk ikke komme før i slutten av januar. Jeg blør ikke nå, men sliter pga jernlageret.


Dersom utøveren har nedsatt arbeidskapasitet over en lengre periode, eller har andre symptomer på jernmangel, bør lege eller ernæringsfysiolog kontaktes for en utredning. Dette gjøres ved hjelp av en blodprøve, der funn av nivåer av jern i blodet som er lavere enn referanseverdiene vanligvis bekrefter en diagnose. Lavt stoffskifte (hypotyreose) kan gi en rekke symptomer , blant annet slapphet, depresjon og hukommelsessvikt. Målet med behandlingen er å fjerne symptomer og plager.


Føling og lavt blodsukker (hypoglykemi) Lavt blodsukker (hypoglykemi) betyr at du har blodsukkerverdi på 3. Når du får symptomer på grunn av at blodsukkeret er for lavt , kalles det føling. Det er veldig sjelden at personer som ikke har diabetes får føling. Stort utvalg av helserelaterte hjemmetester. Rask levering rett hjem i postkassen.


Lav se-ferritin uten fall i hemoglobin er tegn på jernmangel, ikke anemi. Ferritin er et intracellulært protein og utgjør kroppens normale deponeringsform for jern. Vanlige symptomer ved lavt stoffskifte Skjoldbruskkjertelen, thyroidea, er en sentral kjertel når det gjelder helse for alle pattedyr.


Kjertelen er blant annet av stor betydning når det gjelder vektendring. Kroppen har evne til å opprettholde en konstant jernmengde i blodet. Dersom inntaket av jern reduseres, vil leveren, som er kroppens største jernlager , forsyne de røde blodlegemene med jern. Vedvarer et lavt jerninntak, eller hvis det skjer et tap av jern i form av blødninger, vil jernlagrene til slutt bli tomme. Både fosterets utvikling og dannelsen av morkaken påvirkes av jernmangel.


Nå behøves plutselig jernet ikke bare til mor, men også til barnet som skal bygge opp sitt eget jernlager. De fleste kvinner tar derfor jerntilskudd under graviditeten ettersom det er svært vanskelig å få i seg nok jern kun gjennom kostholdet når man er gravid. Tarmslyng og smerter på grunn av tarmslyng kan for noen, rundt prosent, være det første symptomet , som får personen til å bli tilsett av lege, forteller assisterende generalsekretær Ole Alexander Opdalshei i Kreftforeningen til KK. Tegn på jernmangel hos eldre barn kan ofte være litt vanskelig å se. Symptomer på jernmangel.


Det kan være vage og diffuse tegn som blant annet trøtthet, blek hu nedsatt matlyst og fysisk yteevne og hyppige infeksjoner, sier ernæringsekspert Bjelland Brunborg. Barn kan bli født med lavt stoffskifte, men dette er sjelden. Noen personer er mer utsatt for å få lavt stoffskifte enn andre, blant annet personer med forstørret skjoldbruskkjertel (struma) og personer som, enten selv eller i nær familie, har en autoimmun sykdom som diabetes eller leddgikt. Det som slo ut på prøvene var da litt lavt jernlager og for lite magnesium og kalsium.


Hun mente ved å fylle opp disse to tingene kunne gjøre mye alene mot problemene mine, og hvis ikke skal jeg tilbake for å ta en mat intoleransetest. Ved jernmangel kan det påvises lavt serumjern i kombinasjon med lav metning av transportproteinet transferrin. En indirekte måling av kroppens jernlager får man ved å bestemme nivået av ferritin i blodet. Lavt blodtrykk kan være genetisk og er mer utbredt enn høyt blodtrykk, spesielt hos tynne og unge kvinner.


Om moren din har hatt hypotensjon, er det sannsynlig at du også vil oppleve det. Siden lavt blodtrykk ofte ikke gir velkjente symptomer , blir det sjeldent behandlet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg