onsdag 23. juli 2014

Soppinfeksjon på tungen

Nå kan du bestille produkt fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg med rask og enkel frakt! Bestill fra Vitusapotek på nett. Her kan du bestille klargjøring. Finn informasjon om din resept her!


Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag! Soppinfeksjon i munnen kjennetegnes vanligvis ved svie og ubehag i munnhulen, men noen pasienter har lite plager.


Hvis du kikker inn i munnen, vil du kunne se områder med hvitt belegg. Skraper du bort dette belegget, ser du at slimhinnen eller tungen under er skarpt rød og blør lett. Det er flere som opplever å få sopp på tungen.


Soppinfeksjon på tungen

Det beste du kan gjøre for å unngå sopp på tungen , er å holde munnen din sunn og frisk. Det gjør du ved å opprettholde en god munnhygiene. Det kan være hvite flekker på tungen , eller i munnen. Trøske kan oppstå på tungen , tannkjøttet, på innsiden av kinnene, på ganen eller i halsen.


Fargen på tunga kan forandre seg, uten at det trenger å bety at noe er galt. Har tunga imidlertid fått et hvitt belegg, kan det være du har en soppinfeksjon. Ifølge Norsk helseinformatikk kjennetegnes soppinfeksjon i munnen vanligvis ved svie og ubehag i munnhulen.


Noen merker det imidlertid kun ved at tunga får et hvitt belegg. Vedvarende såre brystknopper kan skyldes sopp. Risikofaktorer kan være at du har vært behandlet med antibiotika eller allerede har en soppinfeksjon andre steder på kroppen.


Kontakt lege dersom du har mistanke om en soppinfeksjon , og sørg for å få riktig behandling. Sår på tungen : kan ofte være helt ufarlig, dersom du har bitt deg i tungen. Dette vil gro i løpet av en uke.


Når man har sår i munnen som ikke blir borte er det viktig å gå til lege eller tannlege for evaluering. Risikoen for soppinfeksjon er større hos spebarn, gravide og eldre mennesker. Det forekommer allikevel i alle aldersgrupper og er like vanlig blant menn som kvinner.


Vanlige symptomer på sopp i munnen er et gråhvitt belegg på tungen , kinnene og i gommen. Ofte er munnvikene også såre og skjøre. Hvitt belegg på tungen - kan være tegn på soppinfeksjon og kan da ofte skrapes av. Etterlater da en rødlig overflate.


Soppinfeksjon på tungen

Uansett årsak vil belegget i de fleste tilfeller gå bort av seg selv. I enkelte tilfeller vil en soppinfeksjon på tunga være mer gjenstridig (munntrøske). Da bør man oppsøke lege for undersøkelse og prøvetakning, sier Christensen. Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek.


Vi har kunnskapen du trenger. Hvis det er slik hos deg bør du oppsøke legen din for undersøkelse og prøvetaking. Soppmiddelet Mycostatin i miksturform vil vanligvis være god behandling for munntrøske.


Men enda så er det fortsatt noe hvitt alg-lignende greier på tunga. Vanligvis brukes Mycostatin mikstur, både til voksne og barn. Miksturen skal holdes lengst mulig i munnen før den svelges. Til små barn gis miksturen langsomt med doseringssprøyte eller pensles på med en ren q-tips. Slimhinne på tungen Ved jernmangel (anemi) vil for eksempel de ruglete strukturene på tungen bli borte, og tungen blir sår og tynt dekket.


Stomatitt kan vise seg på forskjellige måter avhengis av årsaken: Blærer i munnslimhinnen: De kan være knappenålssmå eller større, og kan inneholde væske eller blod. Tungen er ofte svært øm og sår, sier Barkvoll. Blærene brister og kan etterlate sår.


De kan gi en prikkende fornemmelse eller gjøre vondt, f. After rammer opptil av befolkningen fra tid til annen. Les mer om after her. Trøske ( soppinfeksjon ) Trøske er en soppinfeksjon i munnhulen som nesten utelukkende skyldes en oppblomstring av soppen Candida albicans.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg