tirsdag 29. juli 2014

Kynnere uke 19

Hei Jeg er gravid i uke 20. Har vært i kjempefin form hele tiden, og har vært i full aktivitet. De fleste vil merke kynnere først etter 20. Hos flergangsgravide er kynnerne gjerne mer intense. Kynnere kan være ubehagelige, men skal aldri være smertefulle.


Kynnere begynner øverst i magen, og går nedover før de slipper taket. Gravid uke : Lanugohår dekker hele babyen Fosteret er nå 15. Lanugohårene ligger innenfor et fettlag som heter vernix caseosa, dette beskytter babyens hud.


Riene skal helst ikke begynne før du nærmer deg termin. Rier og veer er det samme. Jordmor kommenterte på ultralyden at hun så jeg hadde mye kynnere. Er det tidlig å få kynnere i uke 18- ? Er også blitt utrulig plaget med urolige ben, spesielt på kvelden.


Kynnere uke 19

Er ikke så ofte kanskje et par ganger om dagen, men jeg kan ikke huske at jeg fikk kynnere så tidlig forrige gang. Smertefulle regelmessige kynnere. De varer i ca15sek til ca2min, med pauser alt fra 3min til 7min.


Har ett barn som nå er 4år. Hadde smertefulle kynnere med han også, men ikke så regelmessige som nå. Nå har jeg kynnere sammenhengende i 1-3t. Så kan det være helt borte i 3-4t.


Kynnere uke 19

Murringene er ikke sterke men jeg kjenner de. Har gjennom hele graviditeten hatt murringer av og på men denne gangen har det vart lengre. Alt var i orden ved ul men merker jeg bek. Men som sagt holder kynnere seg vanligvis på samme styrkenivå over tid. Så er du litt i tvil, er det en god idé å avvente litt og se hvordan intensiteten i sammentrekningene utvikler seg.


Noen ganger kan kynnere utvikle seg til rier, og kraftige kynnere er også ofte med på å modne livmorhalsen på slutten av svangerskapet. Har siden jeg ble gravid hatt mye menssmerter, men ble fortalt at det var normalt i begynnelsen. Men det har jo ikke gitt seg enda. Dette bekymrer meg og er redd noe kan være galt. Kan komme når som helst, og flere ganger om dagen.


Det er ikke kynnere , for det er ikke slik at magen strammer seg. Svangerskapet gjør sitt for den stadig voksende magen og de slitne føttene dine. Babyen er nå rundt centimeter lang og veier 1gram. Slimhinnene, både i nesa, tannkjøttet og i underlivet, blir generelt litt skjørere og blør lettere fordi de er påvirket av hormoner.


Nederst på siden finner du video om hvordan det er å være gravid i denne uken, samt oversikt over de andre artiklene i serien Gravid - uke for uke. På størrelse med en grapefukt. Nå kan du kjenne livmoren et par centimeter over navlen når du ligger på ryggen. Tror kanskje det ikke er nedpress du mener. Kan jo være kynnere , noen sammentrekninger.


Kynnere uke 19

Jeg hadde egentlig lyst til å lage dette blogginnlegget da jeg var hjemme alene i går kvel men pga. Hjertet i halsen, svimmel og uvel i magen. Kunne vare ei stund eller gå over fort.


Ble ganske letta da legen fortalte meg at det bare var kynnere og at jeg skulle kjenne etter om magen ble hard neste gang hvis jeg ble bekymret. Både ved mitt første og mitt nåværende svangerskap kjente jeg kynnere fra uke 18- omtrent daglig. På dette tidspunktet kan kroppsvekten din ha økt med tre til seks kilo,. Kroppen forbereder seg til fødsel ved at det kommer flere kynnere.


Uke 39: Nå tror du sikkert fødselen er i gang flere ganger på grunn av hyppige kynnere. Husk at det fortsatt kan være mange uker igjen å vente, samtidig som du må være forberedt på fødsel. Barnet gjør pustebevegelser og fostervannet fornyer seg ca. Da er jeg sannelig noen dager over uke allerede og jeg er bare få dager unna uke 20.


Det vil si jeg strax er halvveis i svangerskapet! Synes tiden har gtt utrolig fort og jeg storkoser meg som gravid. Jeg er nå i uke og har hatt kynnere siden ca uke 18. I dag hadde jeg først sterke smerter nederst i magen, etterfulgt av en kynner. Dette sto på i et par timer, for så å avta.


Nå kjenner jeg bare litt murringer, men får stadig kynnere. De er ikke smertefulle lenger, men sterke nok til at jeg føler jeg mister litt pusten når de kommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg