torsdag 10. juli 2014

Brente mandler

Gi dem bort som en spiselig julegave eller kos deg med den karamelliserte søtsaken selv. Mange MÅ ha brente mandler til jul, og de siste ukene har den år gamle bloggposten med brente mandler blitt klikket på både tidlig og sent. Her er oppskriften på brente mandler.


Du får også noen gode idéer til hvordan du får dem til å smake supert! Brente mandler er tradisjonsrikt juleknask som smaker av barndommens jul.

Mandlene har en røstet smak og får et tynt lag karamell som smelter på tungen. Et tygg, og du er hekta! Skal du lage brente mandler må du bruke muskelkraft. Bruk en litt stor kjele, så slipper du at mandlene blir for mye brent. Bruker du en jernpanne går det enda enklere.


En teskje eller to med kanel gjør disse. Her får du oppskriften på hjemmelagde brente mandler.

Enkelt og godt, men husk en dose tålmodighet og passe høy temperatur. Bruk dem som konfekt eller pynt på kaker. Det er faktisk sant! Jeg overdriver ikke. Bedre brente mandler skal du lete lenge etter.


Nydelig karamellisert smak og ikke masse overflødig brent sukker som du knekker tennene på. Denne oppskriften er helt perfekt! Kunsten med brente mandler er å brenne de så lenge at alt sukkeret smelter og legger seg som karamell rundt mandlene, uten at det smaker svidd. De er enkle å lage og kan bli en fin gave dersom du legger dem i et glass med en sløyfe rundt.


Finn frem mandlene og en god gryte og sett i gang! Forbered et stekebrett med bakepapir. Kok opp sukker og vann i en ren og vid gryte eller en tykkbunnet kasserolle. La laken koke til alt sukkeret er oppløst. De karamelliserte nøttene er enkle å lage selv og kan fint smaksettes og varieres om du ønsker det.


Søndag i advent og jula er rett rundt hjørnet!

Er dere begynt å bli klare? Sukkerfri, brente nøtter lager eg heile året, men brente mandler måtte fylles opp i glasskrukkene no som det er jul. Knasande sprø, søte og litt salte nøtter – perfekt som snacks i desse dager.


Nå er det to måneder igjen til jul, og vi begynner å ta frem almanakken for å planlegge når vi skal ha juleverksted rundt omkring. Blant mye julegodt er brente mandler noe av det beste. Legg nøttene i fine glass som du kan dekorere etter evne og gi bort, eller bare kose deg med selv. Er du litt i siste liten og må lage noe godt til jul?


Ja, da er denne oppskriften perfekt! Da er det fint å kunne lage noe spiselig som ikke trenger å være så dyrt som man kan gi vekk. JULEGODT- BRENTE MANDLER. Matentusiaster vet at når det kommer til mat så trenger enhver rett ulike konsistenser. Sprø honningristede mandler en enkel måte å piffe opp en kjip og intetsigende salat, dessert eller andre retter som higer etter noe sprøtt!


Du har sukker, vann og mandler i en kjele og koker til sukkeret smelter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg