onsdag 9. juli 2014

Asalia blomst

Hvem vil du overraske med blomster? Levering fra lokal faghandel over hele Norge. En uttørking kan gjøre at blomstene visner og bladene faller av.


Asalia blomst

Når du skal vanne azalea så senk den gjerne ned i en bøtte eller glassbolle med lunkent vann slik at den får en skikkelig gjennomvanning. Når vannet slutter å boble har planten trukket opp nok vann. Dette bør gjøres et par ganger i uka. Azalea er ganske enkel å stelle, men det viktigste du må tenke på, er at den ikke må tørke ut.


Azalea (Rhododendron simsii) er en flott, fargerik blomst. Azaleaen bidrar med farge og prakt til hjemmet ditt, både i vinduet og på bordet. Asalea er en giftig plante. Fargene spenner fra hvitt til rosa og rødt, tofarget, enkle og fylte blomster , og de siste årene er også rent lilla sorter kommet i handelen. Akersgata Blomster er en liten, trendy og supereffektiv blomsterforretning, sentralt plassert i hjertet av Oslo sentrum.


Den perfekte adventsgaven! Firmaet disponerer dyktige dekoratører og har egen miljøvennlig budavdeling. Vi leverer superraskt i Oslo 1. I krysningene inngår mange andre nærstående arter, som ofte regnes til en egen underslekt av Rhododendron, Azalea. En af de store forskelle mellem azaleaerne og de andre arter i rhododendronslægten er deres størrelse.


En anden er måden de danner blomster. De andre rododendron har blomster i klynger, mens azalea kun har en blomst per stængel. Til gengæld har de så mange stængler, at de i blomstersæsonen er helt dækket af blomster. Rhododendron obtusum er den vanskeligste at drive i blomst , og ses normalt kun i forretningerne, når den er lige ved at blomstre, fra februar og frem.


Velkommen til Akersgata Blomster ! Asalia , Sommer-Mix. Meget godt utvalg i roser. Denne riktblomstrende sommerasaliaen gir doble blomster med noe krusete blomsterblad.


Blomstrer i en vakker symfoni av røde, rosa, oransje og hvite nyanser. Plukk en bukett og nyt skjønnheten. Forkultivering: Så tynt i fuktet såjord. Ikke glem å jevnlig lufte ut rommet der asalea , men vær forsiktig så du ikke kladder.


Plantes ut etter frost. Hvis for azalea omsorg er organisert på riktig måte,nyte blomstene du kan i perioden fra desember til mai. Kjøpe asalea på denne tiden, velger en plante med en liten mengde av blomster og masse knopper.


Plasser planten lyst. Det viktigste er å få nok lys. Unngå plassering over varmekilde, og sett den gjerne på et kjølig sted om natten.


Opplysningskontoret for blomster og planter (OBP) råder til å vanne med romtemperert vann 2-ganger i uka. Ikke vann for mye, det liker den ikke - da vil bladene bli gule og falle av. Tøm derfor av vann som blir igjen i potta etter at du har vannet. Småildkvede får noen små epleaktige frukter på høsten som er pene på busken, høyt elsket av fugler og flotte for matlagning. Blomster eller bare blader Blomstrende planter trenger generelt mer vann enn grønne planter, dette gjelder også orkideer.


Når de har avblomstret og hviler, kan du kutte ned på vanningen. Tidlegare var asaleaene rekna som ei eiga plantegruppe, Azalea, kjenneteikna av å ha fem støvberarar (mot ti blant andre Rhododendron-plantar). Disse plantene har irriterende plantesafter, og det kan oppstå symptomer hvis man spiser en del av blomst , blad eller planteløken. Ofte vil en slik forgiftning føre til kvalme, oppkast og diaré, sier hun.


Heldigvis er det sjelden barn spiser mye av en blomst , men skulle uhellet være ute bør du gi barnet noe å drikke. Mange hjem er fylt opp med stemningsfulle og dekorative blomster og planter. Dessverre er mange av disse giftige, og hvert år havner katter hos veterinæren etter å ha fått i seg blomster og planter.


Det er derfor viktig å kjenne til hvilke planter som er giftige og symptomene på forgiftning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg