fredag 18. juli 2014

Kjærlighetssorg

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte? Slik takler du kjærlighetssorg.


Spør en forsker: Det kan gjøre vondt å komme seg over et brudd med kjæresten.

Men det er faktisk flere ting du kan gjøre for å dempe sorgen, mener forskere. Knust hjerte – Hva er kjærlighetssorg ? Når man har vært så heldig å forelske seg, finnes alltid faren for at forholdet ikke fungerer og tar slutt. Det er ikke bare tristhet, men også sinne, skam, nedverdighet, tapt status, sjalusi, aggresjon og en rekke andre negative følelser, sier evolusjonspsykolog Leif Edward Ottesen Kennair. Plutselig står du der med et knust hjerte og fremtidsdrømmer som aldri vil bli til virkelighet. Her gjelder det å ikke gi seg hen til mismotet, men å tenke at man kommer gjennom det – all erfaring viser at kjærlighetssorg går over.


Din egen innstilling påvirker også hvor dypt du vil synke, det handler om emosjonsregulering. Erkjenn at følelser kan man lære av, bruke og kontrollere.

Ikke gi deg følelsene i vol som det heter. Det er helt normalt at et menneske har det vondt etter et brudd. Viktig at du ikke føler deg alene om dette.


Skrive innlegg her på dette forumet er en fremgang, oppsøke psykolog kan vær neste. Jeg skal selv til legen etter å nettopp ha bestilt tid anngående. Dødelig kjærlighetssorg Vi opplever den alle i større eller mindre grad i løpet av livet. Og i verste fall kan den være dødelig. Selv om hun har hatt atskillige forhold og brudd både før og etter, er det i dag viktig for henne å understreke forskjellen på brudd og kjærlighetssorg.


Både nivået av kjærlighet og opplevelsen av å bli knust da forholdet var slutt, var unike. Det var ikke bare et brudd. Men at kjærlighetsbrudd er vondt, er ikke bare å avfeie som tenårings-fjas.


Det å bli rammet av kjærlighetssorg er ikke til å spøke med. Kjæresten har dumpet deg for en annen, og du kjenner at det verker i hele kroppen. Særlig hvis forholdet har vart lenge og vi har investert mye i den andre. Sist jeg hadde kjærlighetssorg fikk jeg først sjokk som varte i 1mnd!


Min forlovede) Deretter hadde jeg sorgen i ca. Det som hjalp meg var å omgås andre folk igjen og gjøre ting, og ikke nøvendig kaste seg over den første du ser. Jeg traff ei ny jente etter en stund.

Har kjærlighetssorg , og lurer på om noen kommer til å like meg igjen? Forelsket i eksen Besvart 08. Ibn Sena så besettelse som det første symptom på kjærlighetssorger. En kjærlighetssorg kan være like sterk som sorgen du føler etter at noen har død sier psykologspesialist Arve Bjelland Grov, psykologspesialist i Barne-, ungdoms- og familieetaten (BUF-etat). Spørsmålet er hva du gjør hvis du blir avvist.


De som har opplevd kjærlighetssorg selv vet at det føles så bedritent at man helst ikke vil tenke på morgendagen, eller på hvordan man skal komme seg gjennom det som venter. Sist gang jeg hadde skikkelig kjærlighetssorg , noen år siden nå, lovde jeg meg selv at jeg aldri skulle gi meg selv så hen til noen igjen. Ved kjærlighetssorg er altså det første du må gjøre å ta tak i selvfølelsen din!


Gjør det du kan for å bygge den opp igjen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg