fredag 11. juli 2014

Bestill europeisk helsetrygdkort

En teknisk feil har oppstått. Vennligst prøv igjen senere. Les mer og bestill her:. Ifølge Helfo er det i år hele 680. Der finner du også nyttig informasjon om bruk av kortet.


Dersom du ikke har tilgang til å bestille kortet på helsenorge. Alle i familien må ha hvert sitt helsetrygdkort på reise. Informasjonen gis via en app som blant annet inkluderer informasjon om hva kortet kan brukes til, nødnummer og hvem du kan kontakte om du trenger medisinsk hjelp i Europa.


Helsetrygdkortet gjelder for alle typer reiser, og gir deg rett til å få dekket utgifter til nødvendig helsehjelp. Denne ordningen gjelder også for familiemedlemmer, det vil si ektefelle og barn under år. Men merk deg også at du må betale de samme egenandelene som landets innbyggere. De kan være annerledes enn det du er vant til hjemme i Norge. Er du medlem av folketrygden og oppholder deg midlertidig i et annet EØS-land eller Sveits, bør du ha med deg europeisk helsetrygdkort.


Bestill europeisk helsetrygdkort

Har du husket å bestille europeisk helsetrygdkort til ferien? Har du allerede et helsetrygdkort , bør du sjekke utløpsdatoen. Hva som menes med nødvendig helsehjelp er avhengig av hva slags helsetjeneste det gjelder og hvor lenge oppholdet er tenkt å vare. Hvert familiemedlem må ha sitt eget europeiske helsetrygdkort. Du skal ikke betale for helsehjelp dersom du blir syk og havner på sykehus.


Europeisk helsetrygdekort gjelder også i Spania. Bestill kortet gratis på nettsiden helsenorge. Du har rett til behandling på lik linje med oppholdslandets borgere. Du får stønad etter reglene som gjelder i det landet du oppholder deg i. Du kan bestille europeisk helsetrygdkortet til hele husstanden registrert på samme adresse på helsenorge.


For å få helsetrygdkort , må du i utgangspunktet være medlem i folketrygden og være statsborger i et EØS-land. Velkommen til nye HELFO har lansert nye nettsider. Dette er formidable tall. UD regner med at de må hjelpe 80.


Sikrer Europa-ferien. Her finner du tjenester som hjelper deg å følge opp din egen helse. Etter hvert kan du benytte flere tjenester på vegne av dine barn og de som har gitt deg fullmakt. Disse må fornyes dersom man skal være sikret at helsehjelp på ferie i utlandet blir dekket.


Bare Travellers Medical Card gir ambulanse- og helsepersonell livsviktig kunnskap om din helse i en akuttsituasjon. Veiledning helsenorge. For mer utfyllende informasjon om kortet og bestilling av kort, se HELFO s. Kortet er gratis og gjelder i tre år. Det kan bestilles gratis via telefon eller nettsiden helsenorge. Per idag har over 1millioner mennesker i Europa et europeisk helsetrygdkort.


Pasienter fra ES-land - Utenlandske pasienter - Sykmelding og. Med HelseRespons kan du bestille time hos fastlegen din.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg