onsdag 23. juli 2014

Nei mat amming

Nei mat amming

Les mer om hva du som ammende bør spise og hvilke næringsstoffer som er viktig for deg. Kroppen trenger nemlig mer energi og vitaminer for å produsere næringsrik melk. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Velkommen til Kensaq.


Finn nei mat amming i dag! Noen tror at ammende ikke kan spise mat som de ble anbefalt å unngå som gravide, for eksempel muggost og kjøtt som ikke er gjennomstekt. Men du kan fint spise disse matvarene når du ammer.


Mat du bør unngå under amming Maten du ikke bør spise når du ammer Ifølge eksperter er det helt individuelt hva babyer tåler. Mat som gir babyen vondt i magen? Har du også hørt at ammende mødre bør unngå kål, løk og erter fordi babyen kan få luftsmerter?


I utgangspunktet kan du spise dette med god samvittighet. Alkohol under amming , ja eller nei ? Vi vet allerede at alkohol ikke anbefales under graviditet , for effektene det kan føre til babyen. Dette skjer med de fleste medisiner, og med mange matvarer hvis vi vurderer forebygging av toxoplasma og listeriainfeksjon. Brus, løk, kål, jordbær, nøtter, for mye kaffe, epler, sterkt krydret mat - egentlig veldig mye det en selv kan få vondt i magen av.


Friske fullbårne barn trenger normalt ikke tillegg. Amming og mat til spedbarn. UNICEF UNICEFs brosjyrer om amming på andre språk. Fant du det du lette etter? Fortell oss gjerne.


Vi gir gratis informasjon, veiledning og støtte ved spørsmål omkring amming og morsmelk. Bakterier kan vokse i lunken mat. Varm mat skal derfor være rykende varm (ved temperatur over grader drepes de fleste bakterier). Er det lenge til maten skal serveres, er det bedre å kjøle maten raskt ned og varme den opp igjen.


Varmer du mat i mikrobølgeovn, bør du røre om eller la retten stå noen minutter så varmen fordeler seg jevnt. Det er ikke bevist at amming fører til hull i tennene, men morsmelk inneholder melkesukker, og når barnet har fått tenner, er det lurt å være nøye med tannpuss. Om nettene reduseres spyttproduksjonen som beskytter tennene. Derfor bør dere unngå å amme ofte eller gi melk på flaske om natten etter ettårsalder.


Søk etter nei mat amming på den nye KensaQ. Carlsen minner videre om at gravide bør holde seg helt unna alkohol og være avholdende gjennom hele svangerskapet. Nei - mat for gravide. Du avgjør selv om du ønsker å bruke amming til å dekke barnets behov på denne måten, eller om du ønsker å bruke gi barnet smokk eller å trøste på andre måter.


Husk bare at smokk av og til kan tilsløre barnets behov for mat i nyfødtperioden og at hyppig amming er med på å sikre en god melkeproduksjon. Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat. De dråpene du har, er det viktig at barnet får.


Nei mat amming

Ved hyppig amming vil barnets behov for næring bli. Koffein finnes i en rekke drikkevarer og mat. Blant annet finner vi det i te, cola og sjokolade, men den fremste kilden er kaffe.


Gjennomsnittlig inntak av koffein hos en kaffedrikker er 3-4mg koffein per dag. Kosthold for gravide. Når du er gravid trenger du et kosthold som er variert og som gir tilstrekkelig av næringsstoffer.


Du trenger mer mat enn ellers for at barnet skal vokse og utvikle seg, samtidig som dine behov dekkes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg