onsdag 2. juli 2014

Hvorfor er laks sunt

I laks og andre fete fisker finnes omega-3-fettsyrer som forebygger hjerteog karsykdommer. Omega-spiller en viktig rolle for hjernens utvikling hos fostre og små barn. Den daglige anbefalingen er to-tre gram. Derfor er laks sunt FET FISK: Den mest synlige forskjellen på laks og ørret er måten de lagrer fettet på.


Laksen lagrer fettet i muskulaturen, mens ørreten lagrer det i buken. Fisk er sunnere enn kjøtt på to måter: Mye mindre av de helseskadelige stoffene og mye av de sunne stoffene: Fisk, spesielt fet fisk, inneholder heldigvis forsvinnende lite av mettet fett og kolesterol.

Fisk er sunt Fisk er sunn og næringsrik mat som kan gi en rekke helsefordeler - deriblant lavere risiko for hjerte og karsykdommer. To fiskemåltider i uken er bra for helsen, men fisken bør helst kokes eller grilles, ikke stekes. Særlig laks og annen fet fisk er rik på både vitamin D og omega- viktige næringsstoffer som mange av oss får for lite av. Mange nordmenn spiser under 1gram laks per uke, altså langt mindre enn anbefalingene om å spise minst måltider fet fisk hver uke. I denne artikkelen besvarer vi en rekke spørsmål om laksen, så du kan få det aller beste ut av den sunne, feite fisken.


Spørsmål og svar om laks. Hvilken laks inneholder mest omega-3-fettsyrer? Hva inneholder laks ? Men når alt kommer til alt, så er det ingen dietter som gir deg en sunnere kropp enn når du spiser variert.

Hvordan finner du den. Fisk er en veldig god kilde til mange viktige næringsstoffer. Men fisk er ikke bare sunt.


All laks vaksineres i dag med en grunnpakke som skal gi beskyttelse mot seks sykdommer. Virussykdommene er de som truer fiskene i størst grad. En av mest alvorlige virussykdommen for norsk laks i dag er pankreassykdom, ifølge fiskehelserapporten. Denne gir lavere vekst og muskelskader.


Vil du ikke lære oppskrifter med makrell, eller får du ikke tak i villfanget laks eller økologisk laks , velg laks fra oppdrett fremfor grillet eller stekt kylling. Oppdrettslaks inneholder mye mindre kolesterol enn kyllingkjøtt og kyllingprodukter, og er spesielt et bedre valg for deg med høyt kolesterol. Det er ikke sunt , hverken for havet eller oss. Laks som rømmer, misbruk av.


Så vi er her for å beskytte tradisjonelt fiske,. Men vet du hvorfor du bør spise fisk regelmessig? Fisk er noe av det beste du kan gi kroppen din. Mange ønsker å leve et sunt liv, ha et sunt kosthold og sunne levevaner. Fisk er ikke bare sunt , det er også noe av det raskeste du kan lage i en hektisk hverdag, og de fleste fisketypene passer godt til verdens ulike smaker og tilbehør.


Et sunt kosthold er viktig for oss alle til å forebygge utvikling av livsstilssykdommer. Ved risikotilstander som diabetes, høyt blodtrykk og høye fettstoffer i blodet (lipider), er betydningen av et sunt kosthold spesielt viktig. Men hva vet du egentlig utover dette?

I samarbeid med Tine Sundfør har vi funnet frem fem svært gode grunner til at du bør spise herligheten minst to-tre ganger i uken, som jo også er Helsedirektoratet sin anbefaling. De inneholder masse viktige vitaminer og mineraler som kroppen trenger, og er en god kilde til kostfiber. A i kroppen og er viktig for synet. For eksempel inneholder fiskearter som laks , alaska pollock og sild essensielle omega-3-fettsyrer.


Essensielle næringsstoffer er noe vi trenger å få i oss gjennom maten vi spiser, ettersom kroppen vår ikke kan lage disse selv. Barn og voksne over hele Europa må sørge for at de får i seg nok omega-gjennom maten. Visste du at laks er en sunn og smakfull råvare, som utgjør en viktig del av et variert og balansert kosthold?


Som ernæringsfysiolog er jeg nok over gjennomsnittet opptatt av et sunt og variert kosthol og personlig spiser jeg laks til middag i hvert fall en gang i uken. Derfor er brokkoli sunt Akkurat hvorfor brokkoli er så sunt , har det blitt gjort mye forskning på opp gjennom årene, og i en helt fersk studie gjennomført ved Linus Pauling Institute ved Oregon State University i USA har forskerer sett nærmere på hvilke næringsstoffer i grønnsaken som blant annet motvirker og bekjemper kreft, skriver. Og det finnes mindre skadelig eller til og med sunt fett, som kalles flerumettet eller ênumettet. Disse kommer i hovedsak fra planteprodukter og fisk. Forskjellen på disse er at det mettede fettet, som navnet sier, har en kjemisk struktur som gjør at det er mett, det vil si passivt, og ikke så lett inngår i nye kjemiske forbindelser.


Fiskemel og fiskeolje, som er kildene til omega-i laksen, lages av villfisk. For å kunne øke produksjonen av laks når tilgangen på fiskemel og fiskeolje er begrenset, er deler av de marine ingrediensene erstattet med vegetabilier i fôret. Her får du vite mer om hvorfor laks er sunt , hvordan du best tilbereder den og mye mer. Beste valg av laks.


Det er mye kritikk av oppdrettslaksen, som i motsetning til villaksen er løs i kjøttet og veldig fet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg