tirsdag 8. juli 2014

Diabetes godteri

Godis og Søtsaker du kan gi bort i Gave eller unne Deg Selv. Nordens største utvalg! Godteri for dem med humor. Sjekk utvalget hos Coolstuff! Spennende utvalg til deg og dit hjem.

Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt. Hos personer med diabetes type eller personer med insulinkrevende diabetes type vil det bety at man spiser det sammen med mat man allerede setter insulin til.


Hvis ikke dette faller naturlig kan ekstra hurtigvirkende insulin gis, men husk ikke å sette for mye. Dessert og kaffemat. Variasjon med pannekaker. Mørkt - et sunnere valg.

Ved valg av sjokolade bør man se etter hvor mye kakao sjokoladen inneholder. Kakao i seg selv inneholder lite karbohydrater. Sjokolade med minimum og høyere er derfor å anbefale i forhold til blodsukkeret.


Voksne med diabetes type eller type bør være fysisk aktive med moderat til høy intensitet i minst 1minutter hver uke. For barn med diabetes gjelder den samme anbefalingen for fysisk aktivitet som for barn uten diabetes , det vil si minst minutter hver dag med middels eller høy intensitet. Min søster har jo diabetes. Litt ekstremt egentlig.


Hun tåler ikke søtstoffer som slutter på OL, som sorbitol, maltitol osv. Noen som vet hvor de selger godteri som ikke har noe av dette? Dvs veldig lavkalori-godter?


Vet jeg kan finne noen drops på apoteket, og de der pastillene man kjøper i butikken. Både min mor o min samboer har diabetes type og bege de spiser vanig godteri nå de skal kose seg, tar bare litt ekstra insulin. De har forskjellige diabetssykepleiere, men begge ahr fått beskjed om at dette går heeeelt fint bare det ikke skjer hele tiden! Et tips for å passe litt på hvor mye du spiser er å plukke ut en passelig mengde godteri fra påskeegget og legg det bort.


Da kan du unngå for mye fristelse og derav spise litt mindre.

Ute av syn ute av sinn. Du kan også prøve å lage noe påskegodt selv med mindre sukker. Prøv for eksempel marsipan, sjokolade- og nøttekonfekt og.


Den viktigste årsaken til type diabetes er overvekt og usunn livsstil, men også arv kan spille en rolle. Sukkerfritt godteri. Det er mye sukkerfritt godteri å velge i. Dette godiset er som regel ikke så bra for magen, så ikke fyll på for mye av dette. Sett fra et ernæringsperspektiv er nøtter og mandler supre! De inneholder mye protein, fiber og umettet fett.


Avhengig av type nøtter er de rike på vitamin E, kalsium, B-vitaminer, magnesium, jern. Jeg har jo ikke fått diabetes type fordi jeg har spist sukker. Det skremmer meg at folk har denne oppfatningen, og ikke minst at de lærer dette vekk til barn. Barn er barn – godteri er livet. Den verste trusselen man kan komme med er at lørdagsgodtet skal fjernes grunnet dårlig oppførsel.


Diabetes mellitus (oftest bare kalt diabetes ) er en gruppe sykdommer som skyldes at kroppen ikke produserer nok insulin eller at insulinet virker for dårlig. Insulin trengs for at cellene skal ta opp næring. For å oppnå målet skal jeg tenke at jeg elsker helsen min mer enn godteri. Den eneste ettertanken jeg har i forhold til dette nyttårsforsettet, er hva jeg skal gjøre ved føling.


Ved type 2- diabetes kommer symptomene mer snikende og utvikles over lang ti mens ved type 1- diabetes vil symptomene vanligvis komme raskt, og kunne bli langt mer dramatiske. Deres mål er å kunne tilby de av oss som ikke spiser sukker flere gode alternativer til de uendelig lange hyllene fylt med sukkervarer som er å finne i norske dagligvarebutikker. Om man har diabetes kan denne listen være til god hjelp når lysten på frukt melder seg.


Sjokolade og annet godteri i vanlig mengde inneholder mye sukker. Men er du diabetiker og spiser godteri i små mengder og gjerne sammen med annen mat, vil det ha liten effekt på blodsukkeret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg