mandag 2. september 2019

Amming hvor ofte

Amming hvor ofte

Hvor ofte skal jeg amme? Det er ulikt fra kvinne til kvinne og fra barn til barn hvor mange amminger som skal til for å dekke barnets behov. Det informerer sykepleier og ammeveileder hos ammekontoret. Babyen må imidlertid ofte ammes hver time om kvelden, sier hun.


Amming hvor ofte

Etter de første dagene og ukene vil mange barn gå over til sjeldnere måltider, mens noen fortsetter å die hyppig. Det finnes ikke noe rett og galt her – barn er individer med ulike behov. Ingen barn dier helt likt til hver amming – de er akkurat som oss når vi spiser.


Denne tiden kan du bruke på pumping eller amming. Du kan ta ubegrenset med ubetalt ammefri. Noen kvinner går tidlig ut i jobb etter fødsel, og velger å pumpe flere ganger om dagen slik at barnet kan fullernæres på morsmelk. Anbefaling i Norge for hvor lenge man skal amme.


I Norge er det vanlig at perioden med amming for baby og barn varer i minst ett år. Dette er en ordning støttet av samfunnet bl. For hvor ofte skal du amme en nyfødt? Eller hvor lenge skal du amme om gangen?


Her får du svar på dette og mye annet du lurer på når det gjelder amming. Skal jeg sitte eller ligge? Jo oftere barnet ditt blir lagt til brystet, jo mer melk vil du produsere og det er gunstig for barnet ditt.


Amming hvor ofte

Det er selvsagt forskjell fra barn til barn på hvor ofte de viser tegn på sult. Amming og tannhelse. Det er ikke bevist at amming fører til hull i tennene, men morsmelk inneholder melkesukker, og når barnet har fått tenner, er det lurt å være nøye med tannpuss. Om nettene reduseres spyttproduksjonen som beskytter tennene.


Bakgrunn Hypotyreose assosieres ofte med sykdom som rammer middelaldrende kvinner, men hypotyreose forekommer også hos yngre kvinner i fertil alder og insidensen ser ut til å være økende. Tar ungen mindre melk, blir det laget mindre. Problemer med ammingen har svært ofte sammenheng med dårlig eller manglende hjelp i startfasen. Hvis hun ammer hele tiden (så ofte babyen ber om det) når babyen. Jeg tror egentlig ikke man skal blande seg opp i hvor ofte andre ammer.


Mengden melk som produseres avhenger av hvor ofte barnet ammes. La babyen bestemme hvor lenge den vil spise. Også når det gjelder amming , har små barn veldig ulike ønsker og behov. Noen spiser raskt, mens andre liker å ligge lenger ved brystet og kanskje sove litt mellom slagene. Det betyr at ammingen kan ta alt fra noen minutter til en halv time.


Ifølge jordmor skulle jeg prøve å la det gå 3-timer mellom hver gang. Dere som fullammer. Virker generelt veldig fornøyd. Når jeg i dag har prøvd å amme hver time, så har babyen vært veldig urolig og grått mye mellom slagene. Som regel går det tre timer mellom hver amming på dagtid og om natten mellom seks og åtte timer.


Bør måltidene på dagtid gis sjeldnere etterhvert? Problemet med å amme for ofte er at hun småspiser ved hvert måltid og dermed må ha m. Tidligere mente man, at en baby skulle spise hver 4. Reglen var funderet på, hvor lang tid det tager for en baby at fordøje et måltid af modermælkserstatning, men senere har man fundet ud af, at modermælk er lettere at fordøje end modermælkserstatning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg