fredag 1. juli 2016

Spontanabort uke 9

Hvis et levende foster er til stede ved uke er risikoen for fostertap de neste ukene på. For mødre under år er tallet under. Mors alder er svært avgjørende for forekomsten av spontanabort.


En dansk undersøkelse viste at 1 av alle kjente svangerskap endte med spontanabort. Om kvinnen er mer enn uker gravid og har hatt en missed abortion, blir det satt i gang en ”mini-fødsel” med medikamenter.

Kvinner får tilbud om smertestillende medikamenter når dette er nødvendig. Jeg og mannen min var så heldige at vi ble gravid første måneden vi prøvde, men dette måtte selvfølgelig være for godt til å være sant. Jeg har nå vært en del av forumet i snart tre uker, og fant ut at jeg var gravid for snart fire uker siden.


En spontanabort oppstår når fosteret støtes ut før det er gammelt nok til å overleve utenfor livmoren. Spontanaborter kan skje så seint som 22. Tilstanden er forbundet med uprovosert vaginalblødning med eller uten smerter nederst i magen.


Babyverden har en podcast uke for uke. Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten.

Fødselslege Tilde Broch Østborg: Nå er den lille like lang som bredden av to fingre. Noen som har opplevd en spontanabort rundt uke -her? Hvor lenge blødde dere?


Tok det lang tid før neste eggløsning og mensen kom? Kom alt ut av seg selv, eller måtte dere på utskraping? Fant denne statistikken ang spontanabort , og odsen er på vår side – risiko fra unnfangelse sjanse fra ca.


Så avtok det litt for et par dager, men i dag. Hva er en spontanabort ? Så leit, ts, spontanabort er ikke morsomt, uansett hvor vanlig det måtte være. Særlig når man begynner å nærme seg uke 10. Jeg hadde en i uke en gang, like etter en graviditet som gikk til grunne i uke 7. Før du reiser hjem igjen, vil du få en ultralydkontroll for å bekrefte at kroppen har kvittet seg med alle graviditetsrestene. Når ble en spontanabort i uke -“å miste et ufødt barn”?


Et iskaldt spørsmål. Ikke ondsinnet, men uvitende kanskje og fullstendig uten empati, og, får jeg håpe, uten livserfaring nok til å kunne sette seg inn i andres livssituasjon. For de resterende spontanabortene mellom uke 13.


Dette er en trøst for mange, at spontanaborten kun er naturen selv som ordner opp. Vanligste årsak av alle spontanaborter skyldes kromosonfeil ved fosteret som gjør at det ikke er levedyktig.

Hormonene løper løpsk, og det kan du merke på ting som skjer i kroppen. Vær ekstra nøye med tannpussen, ettersom det er lettere å få hull og betennelser i tannkjøttet. Her er litt fakta jenter, synes det kan hjelpe litt på.


Behandles med senere utskrapning og fikk infeksjon, mens ,fikk. Fosteret dde rundt uke 8 men kroppen aborterte det aldri, og det. Den andre gangen jeg opplevde en spontanabort var i uke , og da vi.


Hvis en spontanabort har skjed og fosteret og morkaken har blitt fullstendig fordrevet, er ingen behandling nødvendig. Trenger man noen form for behandling etter en spontanabort ? Svangerskap som går til grunne før 22. Hvis noe vev fra fosteret eller morkaken er igjen i livmoren etter en spontanabort , eller hvis fosteret dør og forblir i livmoren, kan legene gjøre ett av. Ved de fleste av disse abortene synes årsaken å ligge hos fosteret (for eksempel kromosomfeil), mens aborter i 2. På sånne forum så leser man jo om alle som har opplevd dette, men ifølge statistikk skal det være sjanse for at det går bra, så det må jo være noe som ikke har opplevd dette?


Hei, jeg lurer på om det er noen her som ikke har hatt spontanabort her? Jeg er antageligvis i uke men det er jo h. Etter utskrapning er det normalt å ha en menstruasjonsliknende blødning eller mindre i noen dager, opptil 1-uker. Noen har også svake menstruasjonssmerter. LES OGSÅ: Dette skjer med kroppen din når du tar en abortpille før uke 12.


Etter utskraping eller ved spontanabort , er det normalt å blø som ved ein liten menstruasjon i nokre dagar, opp til veker. Risiko for ny spontanabort ? Dersom en kvinne opplever tre påfølgende spontanaborter bør hun utredes med tanke på eventuell bakenforliggende årsak, råder Romundstad. Derfor vil det aldri være en komplett oversikt over tallet på spontanaborter i befolkningen, har Løkeland tidligere uttalt til Lommelegen. Mange spontanaborter når ikke helsevesenet, og det er ofte heller ingen medisinsk grunn for at helsevesenet skal involveres i alle spontanaborter.


Hei på dere på en mandag. En hektisk helg er over. Langmøte, foredrag og overnatting på Norefjell, teaterstykket Hypokonderen på Oslo nye (moro), hotellovernatting og Sverigetur med mor – forhåpentligvis snart bestemor.


Og graviditet er skummelt generelt. Det var fint og slitsomt. Så jeg hadde spontanabort for uker siden.


Vi valgte å prøve på nytt, da vi har hørt at sjansen for å bli gravid igjen er større etter en spontanabort. Etter det endra jo syklusen min pga blødninger etter dette. Høres jo helt rart ut at prøvene må tas i uke 12?


I tillegg til blodprosent og de der standardprøvene. Var tilbake igjen i uke , og da tok de kun blodprosent og jern, siden jeg hadde tatt alt det andre tidligere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg