fredag 8. juli 2016

Feber barn 3 år

Feber er et vanlig symptom hos barn. I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon. Barn får lettere feber enn voksne. C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig.


Hos barn er temperaturreguleringen mer ustabil enn hos voksne.

Ved langvarig feber , påfallende nedsatt allmenntilstand eller andre bekymringsverdige symptomer eller tegn må man oppsøke lege. Hos barn under måneder er feber et uvanlig funn som alltid skal medføre legekontakt. Diagnostikk og utredning. Ved et legebesøk grunnet feber hos et barn vil legen undersøke barnet nøye. For hva er høy feber , og hva er forskjellen på når små barn har feber og når større barn har feber ? En vanlig regel for foreldre er at man oppsøker lege dersom barnet har hatt feber over tre dager, men det vesentlige er alltid barnets allmenntilstand.


Kroppen prøver å danne så mye varme at virus og bakterier ikke skal kunne overleve.

På denne måte kan man si at feber er med på å bekjempe sykdommen. Hva kan jeg gjøre, når barnet har feber ? Et barn (eller en voksen) med feber har bruk for mer væske enn normalt. Varighet Skjærvik mener det er grunn til å følge litt ekstra med hvis feberen varer lengre enn 4-dager. Det er et svært vanlig sykdomstegn, men ingen sykdom i seg selv. Et barn med feber skal være afklædt og have rigeligt at drikke.


Bliver barnet sløvt eller har besvær med vejrtrækningen, skal du straks ringe til lægen. Barn under ett år og såkalte ørebarn anbefales oftest antibiotika straks. Et ørebarn er et barn med tre eller flere akutte mellomørebetennelser på et halvt år eller minst fire i løpet av ett år.


Voksne skal også behandles med antibiotika straks. De fleste leger er nå forsiktige med å skrive ut antibiotika til barn. I tillegg til paracet er det andre tiltak foreldre kan iverksette for å få ned feberen hos barn. Vi gir også råd om å legge på kalde kluter på barnets panne, å kle av barnet og ikke legge det under varme dyner, sier Natås.


Barn blir født uten tenner, da ligger tannanleggene skjult i kjevene. Den første tann bryter vanligvis frem ved 6-måneder.

Når barnet er år har alle melketennene brutt frem i munnen. Har etter dette vært MYE syk. Dette året hvor hun da har blitt år , skulle bli det året vi hvertfall så bedring i antall sykedager, men det har nesten vært verre. Hun er sjeldent forkjølet men har feber hele tiden. Spedbarn (under måneder) blir sjelden forkjølet.


Forkjølelse forebygges best med god håndhygiene. Gode håndvaskrutiner kan derfor redusere antall forkjølelser. Hyppigst forekommende i alder 1- år. Generelle råd ved forkjølelse hos barn.


Kan forekomme opp til års alderen, svært sjelden etter det. Meget vanlig, men nokså ukjent sykdom som forekommer hos barn i alderen seks måneder til tre år. Fem til ti dager etter at barnet er smittet får det høy feber i to-tre dager. I disse dagene har barnet bare feber og få andre symptomer. Deretter faller temperaturen samtidig som barnet får utslett.


Periodisk feber -syndrom hos barn - Norsk Helseinformatikk Periodisk feber -syndrom hos barn er en forholdsvis sjelden tilstand. Barn med hyppige feberepisoder - Tidsskrift for Den norske.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg