fredag 8. juli 2016

Gravid smerter i magen

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Selv om både smerter og plager som gravid er relativt normalt, er det enkelte typer smerter du bør være ekstra på vakt for, og enkelte smerter gir grunn til å kontakte lege.


Magesmerter og blødninger – En god regel er at smerter som varer eller ikke slipper taket, gjerne i kombinasjon med blødning, må tas på alvor, sier Wendelborg. Menstruasjonslignende smerter eller uspesifikke magesmerter rett over lysken er vanlig i svangerskapet. Noen får smerter midt i eller øverst oppe i magen.


Slike smerter er ufarlige og blant de vanligste plagene i svangerskapet. Les også: Gravid uke for uke. Smerter i første halvdel av svangerskapet.


I første halvdel av svangerskapet er graviditet utenfor livmoren (ekstrauterin graviditet) den viktigste tilstanden å utelukke ved magesmerter. Graviditet utenfor livmoren kan gi livstruende blødning eller infeksjoner. Positiv graviditetstest og smerter gir mistanke.


Oppblåst mage gravid , treg mage eller forstoppelse. Grunnen til at gravide ofte får vondt i magen og opplever mageplager som luft i magen , treg mage eller forstoppelse, er at kroppen produserer en rekke hormoner under graviditeten. Hormonene bidrar til å gjøre vevet i kroppen bløtere, for å gjøre den i stand til å utvide seg.


Flere av mine gravide pasienter er bekymret fordi de har vondt i nedre del av magen. Flere frykter at det er noe galt med eggstokkene, men dette skyldes som regel tarmen som også ligger nederst i magen. Smertene kan for eksempel skyldes forstoppelse eller gass.


Ellers er magesmerter en annen vanlig bekymring. Gravide blir naturligvis engstelige dersom de kjenner smerter i magen de ikke har kjent før. Jeg har hatt myyyye vondt i magen ! Har flere ganger måtte legge meg på senga i fosterstilling å slappet av fordi jeg har hatt så vondt og tenkt at dette ikke kommer til å gå bra. Den siste uken har jeg ikke hatt noe vondt i magen , men endel smerter i korsryggen.


Gravid smerter i magen

Magesmerter er et uspesifikt symptom og opptrer ved alle akutt oppståtte sykdomstilstander i buken, men også ved en rekke andre tilstander som varierer fra virale infeksjoner til angst. Akutt oppstått kvalme og oppkast kan skyldes en infeksjon i mage -tarm-kanalen. Dette går som regel raskt over, men har man mistet mye væske og er medtatt bør man kontakte lege.


Ikke sjelden er kvalme første tegn på at man har blitt gravid. Ufarlige årsaker til magesmerter. Petter Brelin forteller om en rekke vanlige årsaker til smerter i magen : Virus.


Plutselig vondt i magen som kan gi kramper, diaré, feber og ubehag som går over etter noen dager, såkalt omgangssyke som er en akutt mage - og tarminfeksjon. Behandling av smerter i magen under graviditet. Siden ca av gravide lider av en forverring av gastritt, i særlig alvorlige tilfeller kan legen foreskrive en gastroskopi eller ultralyd i bukhulen. Hun har gått uker med store smerter i magen , ømme bryst og rumpe og spyr veldig ofte, hun har ikke hatt mensen på over mådner men det er pga stort vekttap på kort stund (trur det er spiseforsyrrelse), hun og typen har da ubeskyttet sex og liker ikke å bruke kondom. En kvinne, gravid i annet trimester, med akutte magesmerter.


Livmoren din vokser, noe som kan gi litt ”stikkende” smerter i magen. Så lenge du kjenner godt med liv i magen , ikke har vondt og blødningen ikke øker på. Hvis du måler morgentemperaturen for å fastslå når du har eggløsning, og oppdager at temperaturen holder seg forhøyet mer enn to uker, så kan det være et tegn på at du er gravid. Mange unngår å trene når de er gravide fordi de er redde for å gjøre noe feil, men er du observant på kroppens signaler så vet du stort sett selv hva som er bra og mindre bra.


Gravid smerter i magen

Her kommer noen tips og råd til deg som er gravid og vil holde deg aktiv under graviditeten, og hva du kan fokusere på. Likeledes kan smerte fra magen av og til stråle ut i ryggen, opp bak skulderbladene eller ned i lyskene eller bena. Sterke smerter ledsages oftest av kvalme. Hvordan oppstår akutte magesmerter? Magesmerter skyldes som oftest at nervefibre som er spesialisert for smerteimpulser sender signaler fra magen til hjernen.


Som tidligere nevnt skyldes dette det meste av tiden luft i magen. Men fordi denne delen av kroppen også inneholder bukspyttkjertelen, magesekken, venstre nyre og leveren, er dette noe du rett og slett ikke kan ignorere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg