tirsdag 5. juli 2016

Frikort fysioterapi

Det er bare godkjente egenandeler som teller med i opptjeningen til frikort for egenandelstak 2. Fysioterapeuten plikter å ha oppslag som viser gjeldende egenandeler og priser. Nytt utseende på frikort. Egenandeler for fysioterapibehandling i den offentlige, kommunale helsetjenesten er utgifter som begrenses av egenandelstak 2. Innbyggere finner digitalt frikort når de logger seg inn på helsenorge.


De digitale frikortene har frikortnummer, og er dermed gyldige som bevis for egenandelsfritak.

For å finne sitt digitale frikort må innbyggere logge seg inn på helsenorge. Når du som helseaktør har avtale med Helfo, får du direkte utbetalt den økonomiske stønaden pasienten har rett til. En avtale om direkte oppgjør er en personlig og gjensidig forpliktende avtale mellom deg og Helfo.


Du kan bestille frikort fra det året du fyller år. Foreldre kan ikke bestille på vegne av sine barn. Dersom du lurer på om du har fått frikort kan du logge deg inn for å sjekke. Er du under år, gjelder andre regler.


Det innebærer at pasientene fra denne datoen vil få frikort uten å søke om det. Helfo har nettsider og god informasjon om fysioterapi.

De har i hovedsak én side for helseaktører og én for privatpersoner. På denne måten er det lettere å finne frem til informasjonen som er relevant for hver enkelt. På sidene deres kan man blant annet finne info om regler, frikort og takster. Hadde du frikort i fjor trenger du ikke søke om nytt frikort. Selv om du hadde frikort i fjor kan du ha fått skattekort i år.


Grensen for fritak fra egenandeler heves fra til år for fysioterapi. Reduserer egenandelstak 2. Dette er et tiltak for alle, men vil særlig være positivt for dem med høye sykdomsutgifter. Du kan lese mer om frikort og egenandeler her: helsenorge. Det er vedtatt å automatisere ordningen med frikort for egenandelstak fra 1. Det betyr at frikortet kommer automatisk i posten etter at du har betalt opp til egenandelstaket for gjeldende år.


Har du betalt for mye, blir det du har krav på tilbakebetalt automatisk. Frikort egenandelstak automatiseres fra 1. Hvor lenge må jeg vente på fysioterapi ? Det kan være ventetid på fysioterapi. Nye regler for egenadeler fysioterapi og frikort for egenandelstak 2. Den tidligere diagnoselisten er avviklet i sin helhet fra 1. Dette innebærer at man får rett til frikort etter at man har betalt egenandeler opp til en fastsatt beløpsgrense.


Har man opparbeidet frikort trenger man ikke betale egenandeler resten av kalenderåret.

Det er egenandel på all fysioterapi foruten inne på institusjon. Unntaksvis barn og ungdom under år og yrkesskadde som får behandling for skaden får gratis behandling. Man betaler egenandel opp til frikort som regnes ut i fra hvert kalenderår.


Spør din behandler om regler og satser. Fysioterapi tjenesten har plikt til å behandle saken så fort som mulig. Dersom saken ikke kan avgjøres innen en måne skal du ha skriftlig svar om årsaken til dette.


I tilfelle ventelister benyttes fysioterapitjenestens prioriteringsnøkkel. Alle henvisninger blir behandlet. Vi gjør en faglig vurdering av hvilke tiltak bruker har behov for. Inntil minutter behandling hos fysioterapeut med tilleggskompetanse i psykomotorisk fysioterapi koster kroner.


Deretter koster det kroner per påbegynte minutter. Du kan følge med her, for å finne oppdaterte egenandelssatser. Minstebeløp for utbetaling. Det er Stortinget som hvert år fastsetter beløpsgrensen for å få frikort.


Det fins en egen frikortordning der blant annet fysioterapi inngår( frikort tak 2). Dette er automatisert, og frikort blir sendt ut fra Helfo når frikortgrensen er nådd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg