tirsdag 5. juli 2016

Mat allergi

Finn matallergi hvis du ser nå. Matallergi er en reaksjon mot ufarlige stoffer i maten. Noen utvikler allergi mot melk, egg, soya, nøtter, fisk og skalldyr. Det finnes gode råd.


Ved matallergi må man kutte ut den maten som gir reaksjoner.

Både skrelling av citrusfrukter og banan, for eksempel, har ført til alvorlige reaksjoner hos noen uheldige som har oppholdt seg i nærheten. Noen få kan samtidig reagere med hevelse og kløe i øynene, men ellers er øyenreaksjoner meget sjeldne ved matallergi. De oppleves som farlige inntrengere. Reaksjonene kommer vanligvis raskt etter matintaket, og kan i noen tilfeller være alvorlige. Man antar at mellom én og tre prosent av befolkningen har én eller annen form for matvareallergi.


Endrede matvaner med nye importerte produkter, mer ferdigmat og økt reisevirksomhet kan også bidra til at reaksjoner på matvarer har blitt mer vanlig. Allergikokken - matoppskrifter for allergikere.

Kryssreaksjoner ved allergi. De vanligste allergiene er pollenallergi, hundeallergi og katteallergi, men mange har også middallergi eller parfymeallergi. All matallergi skyldes en overreaksjon fra immunsystemet som feilaktig oppfatter visse proteiner som skadelige.


Når du får i deg nøtter vil antistoffer fra immunsystemet gjenkjenne dem og signalisere at histamin og andre kjemikalier må frigjøres for å bekjempe de farlige stoffene. Dermed utløses allergiske symptomer. Vi lærer opp våre ansatte, utvikler systemer og gjør vårt ytterste for å kvalitetssikre at maten vi serverer ikke inneholder allergener. Selv små mengder av proteinet man ikke tåler kan være nok til å utløse en allergisk reaksjon.


Astma og allergi Status og utvikling for astma og allergi i Norge. Internasjonale forskjeller. Forebygging av plager hos de som er rammet.


Ved mistanke om matvareallergi bør fastlegen henvise pasienten videre til en spesialist. Vi vil hovedsakelig eliminere den mistenkte matvaren først, for så å provosere ved å gi pasienten denne maten for å se an reaksjonen. Hvis har matallergi , er det som regel mer alvorlig enn å ha en matintoleranse.


Ved intoleranse oppstår gjerne kroppslig ubehag som mageplager, mens ved allergi er immunsystemet involvert, noe som kan være mer alvorlig. Ved en allergisk reaksjon vil cellene i immunsystemet frigjøre kjemiske stoffer (bl.a. histaminer) som forårsaker de allergiske reaksjonene, f.

Oppskrifter til diett og matallergi Her er oversikt over mine sider om matallergi og diettmat. Jeg jobber hele tiden med dette og nye oppskrifter legges ut fortløpende. Jeg har knyttet kontakter til andre sider og det ligger mye oppskrifter og informasjon hos meg klar til oversettelse fra engelsk.


Fiskeallergi er en matallergi som vanligvis vedblir i voksenalderen. LES OGSÅ: Allergi for nøtter og mandler. Slik sjekker du deg for allergi Hva skyldes allergi mot fisk?


Har du symptomer som tett nese, nysing og kløe i øynene trenger det ikke være forkjølelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg