torsdag 14. juli 2016

Vitaminer til barn

Lei av lang kø på apoteket? Bestill vitaminer til barn fra Farmasiet hjem til deg. Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett. Rask leveranse og stort utvalg. Barn er i rask utvikling.


De vokser i lengde og øker i kroppsvekt, har et høyt aktivitetsnivå og en bratt læringskurve.

Alt dette krever mye energi og næringsstoffer. I tillegg til energi er behovet for mikronæringsstoffer, som vitaminer og mineraler høyt, både sammenliknet med voksne, og sett i forhold til barnets energiinntak. Den viktigste kilden til vitamin D er sollys.


Huden vår lager vitamin D når den er eksponert for tilstrekkelig sterke UV-stråler. Anbefalt mengde vitaminer og mineraler varierer med alderen. Her har vi tatt utgangspunkt i behovene til barn i alderen 2-år.


Hva skjer om barna mine får for mange vitaminer ? Dersom man gir kosttilskud er det svært viktig å gi den dosen som er anbefalt i forhold til barnets alder, påpeker Mathiassen.

Mangel på vitaminer i kosten kan føre til svikt i viktige stoffskiftefunksjoner. De har ulik oppbygning og vil derfor ha ulik funksjon og virkning. Dette gjør at de vil oppføre seg ulikt når de blir tatt opp i kroppen.


Fluor anbefales også som tilskudd i form av fluortannkrem fra barnet får sin første tann. For barn under års alder bør saltinntaket ikke være høyere enn gram per MJ. Dette for å unngå at barn venner seg til et kosthold med et høyt saltinnhold.


For barn fra til års alder bør saltinntaket begrenses til 3-gram per dag. Salt består av natriumklorid (NaCl). Ett gram salt inneholder ca. Er du usikker på om barnet ditt trenger ett eller flere kosttilskudd?


Et sunt og variert kosthold dekker de fleste behovene av vitaminer og mineraler, mener ekspertene. Likevel er det noen vitaminer barn ikke får nok av gjennom kosten. Se hvilke her – og hvorfor barna bør få dette via kosttilskudd. De øker i kroppsvekt, vokser i lengden og har som oftest et veldig høyt aktivitetsnivå.


Derfor er denne fasen av livet den viktigste når det kommer til riktig ernæring. Dette bør du vite om hvilke vitaminer som er viktige for barn. Morsmelken inneholder ikke nok vitamin D og det hjelper ikke at mor tar D- vitaminer 2. D-vitamintilskudd til barn D-vitamin bør gis fra barnet er uker.

Anbefalingen gjelder også barn som får morsmelkerstatning. Den innehåller av våra viktigaste vitaminer och mineraler. Den kan både tuggas och sväljas hel med vätska. Calcigran Forte spearmintsmak.


Dette kan være i form av mat med høyt innhold av utvalgte vitaminer og mineraler, eller i form av kosttilskudd. B- vitaminer er en samlebetegnelse på mange ulike vitaminer , med ulike oppgaver i kroppen. Rådene for inntaksnivået av de ulike B-vitaminene følger helsedirektoratet sine næringsstoffanbefalinger. Se vårt utvalg at kosttilskudd for barn. Smakfulle gummies fra Life er en favortitt blandt de yngste i familien.


Flytende vitamin Duten smak. Drypp ønsket dosering rett i munnen. Vitamin Dfor barn kan dryppes rett i munnen. D- vitamin er viktig for immunforsvaret for kroppens opptak av kalsium.


Bidrar også til normalt opptak av kalsium. Dråpene er enkle å innta. K- vitamin er nødvendig for at blodet skal kunne levre seg. Nyfødte barn i Norge får en sprøyte med K-vitamin, og deretter trenger man ikke ekstra tilskudd av det.


For friske sped- og småbarn er et sunt og variert kosthold tilstrekkelig og det er da ikke nødvendig med tilskudd av andre vitaminer eller mineraler enn vitamin D. Det gis derfor ikke en generell anbefaling om at barn bør få et daglig multivitamintilskudd. Life er Nordens største helsekostkjede med butikker spredt over hele landet. Life har produkter som holder deg naturlig frisk og som hjelper deg med å finne balansen mellom kost, mosjon og hvile.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg