mandag 4. juli 2016

Diabetes kosthold

Et variert kosthold er viktig for diabetikere. Vi gir deg våre tips her. Gir styrke til en aktiv dag. Få tips og inspirasjon her. Se hvordan du kan få i deg nok jod.

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt.


Kosthold for deg med diabetes. Uavhengig av hvilken type diabetes du har, har kostholdet innvirkning på blodsukkernivået, kolesterolverdiene og blodtrykket. Voksne med diabetes type eller type bør være fysisk aktive med moderat til høy intensitet i minst 1minutter hver uke.


For barn med diabetes gjelder den samme anbefalingen for fysisk aktivitet som for barn uten diabetes , det vil si minst minutter hver dag med middels eller høy intensitet.

Resultatet er at blodsukkeret blir høyt. Oppskriftene er både høy-, normal- og lavkarbo og er merket med mengde karbohydrater øverst i hver oppskrift. Her finner du over 2oppskrifter, fordelt i ulike kategorier. Få sykdommer er i så stor grad knyttet til kosthold som diabetes.


Dette gjelder spesielt diabetes type der man regulerer blodsukkeret med blodsukkerstabiliserende kosthold alene eller i kombinasjon med blodsukkersenkende legemidler. Kan diabetes kureres med kosthold ? Noen mener at en karbohydratfattig diett kan kurere type 2- diabetes , mens norske helsemyndigheter holder fast på mye karbohydrater og lite fett. Insulin er et hormon som lages i bukspyttkjertelen og som sørger for at sukkerstoffer i maten du spiser kommer inn i kroppens celler og kan brukes som energi. Riktig kosthold er viktig for å mestre sykdommen.


I denne artikkelen gir ernæringsfysiologen tips for type 1-diabetikere. Hvert år får rundt 2barn under år diabetes. Disse skyldes vidt forskjellige ting.


Her ligger innhold som er relatert til ernæring og kosthold for personer med diabetes og generelle kostholdsråd. Kroppen mangler helt eller delvis evnen til å lage insulin, slik at glukose blir værende i blodet uten å bli tatt opp i kroppens celler. Et sunt kosthold er viktig for oss alle til å forebygge utvikling av livsstilssykdommer.


Ved risikotilstander som diabetes , høyt blodtrykk og høye fettstoffer i blodet (lipider), er betydningen av et sunt kosthold spesielt viktig. Helsedirektoratet anbefaler at magre meieriprodukter er en del av det daglige kostholdet, også for dem med diabetes type og 2.

Melk og meieriprodukter gir blant annet proteiner av høy kvalitet, jo kalsium, B-vitaminer og fosfor. Det er to hovedtyper av diabetes mellitus: type 1- diabetes og type 2- diabetes. Felles for begge typene er at sukkerinnholdet i blodet er høyere enn normalt. For å holde et jevnt blodsukker er det viktig å spise regelmessig, gjerne fire eller flere måltider daglig.


Men det er vel så viktig å velge mat som gir en langsom økning av blodsukkeret, som for eksempel belgvekster, fullkorn og annen mat som er rik på fiber, sier Arsky. Diabetes er en sykdom der blodsukkeret er for høyt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg