fredag 15. juli 2016

Symtomer på diabetes

Symtomer på diabetes

Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt.


Ved diabetes type er symptomene oftest diffuse og utvikler seg over ti mens symptomene kommer brått og tydelig ved diabetes type 1. Slapp, tørst og sliten er typiske symptomer på diabetes type mens kraftig vektnedgang og rask dårlig allmenntilstand kan være symptom på type diabetes. Men symptomene kan utvikles veldig sakte, og mange kan leve lenge med diagnosen uten å være klar over det. Folk som får type 1- diabetes blir snart oppmerksomme på at noe er galt fordi de plutselig begynner å drikke utrolig mye. Vi snakker om mange, mange liter om dagen.


Hos mennesker med type 2- diabetes vil det oftest ikke være like ille. Noe av det skyldes at type 2- diabetes ofte rammer eldre mennesker, som i forveien har nedsatt tørste. Lurer du på hvordan du gjenkjenner symptomer på diabetes ? Det oppstår på grunn av et økt blodglukosenivå, enten fordi kroppen ikke produserer nok insulin til å prosessere det eller fordi kroppen har en motstand mot dette stoffet. Diabetes er en sykdom som kan passere ubemerket i mange år.


Symtomer på diabetes

Les mer: Kanel mot diabetes Veien videre. Etter en diabetes type-diagnose har fastlegen din ansvar for at du får riktig behandling med medisiner, men også et kontakt med diabetessykepleier, diabetesteam og opplæringstilbud hvor du får hjelp til å legge om livet og reduserer livsstilsfaktorene. Noen får faktisk oppdaget sin diabetes i forbindelse med sitt første hjerteinfarkt eller hjerneslag.


Andre komplikasjoner som kan opptre er redusert syn, nyresvikt eller nevropati (nerveskade), sier han. Går du lenge med sykdommen før den blir påvist, vil du sannsynligvis føle deg slapp og sliten, og kanskje unormalt tørst. Se alle symptomerne her, og læs hvordan diagnosen stilles.


Symtomer på diabetes

Hvis bldosukkeret er høyt over lang tid kan du utvikle syreforgiftning. I urinen omdannes ketosyrer til aceton, som også pustes ut og det lukter aceton av pusten. Ikke alle kjenner denne lukten selv, spør derfor ev.


Lavt blodsukker (hypoglykemi) betyr at du har blodsukkerverdi på 3. Når du får symptomer på grunn av at blodsukkeret er for lavt, kalles det føling. Det er veldig sjelden at personer som ikke har diabetes får føling. Symptomer på føling Hvorfor får du føling? Grunnet den gradvise utviklingen lærer man seg ofte å leve med plagene.


Symtomer på diabetes

Mange tolker dem som vanlige tegn på aldring, og det kan derfor gå lang tid før diagnosen stilles. Ett vanligt första tecken är att du kissar mer och oftare än vanligt. När blodsockernivån blir tillräckligt hög läcker det socker till urinen. For å utvikle diabetes type må man være arvelig disponert, men overvekt og mangel på fysisk aktivitet er de viktigste triggerfaktorene.


Vidste du, at du kan have type 2- diabetes uden at være klar over det? Det er imidlertid viktig å stille diagnosen av diabetes type så tidlig som mulig, for å sette i gang de viktige tiltakene: Endringer i diett og vektreduksjon. Type 1- diabetes er en autoimmun sykdom, og av ukjent årsak angriper kroppen seg selv og ødelegger cellene som produserer insulin. Sykdommen kalles også insulinavhengig diabetes , fordi de som får sykdommen er avhengig av syntetisk insulin resten av livet. Analys av C-peptid i blod (ett fragment av ursprungsinsulinmolekylen) kan hjälpa till att skilja ut om man har typ 1- eller typ 2- diabetes , med låga nivåer vid typ diabetes och höga nivåer vid typ diabetes.


Symtom typ 2- diabetes. Typ 2- diabetes brukar komma smygande.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg