onsdag 27. juli 2016

Hvitvin kalorier

Hold pappvinen kjølig og smakfull. Kjøp den hos CoolStuff. Se på våre nyeste gadgets. Vi har de kuleste gavene du kan gi. Sukker og kalorier i vin.


Det er greit å vite at ett gram alkohol gir omtrent dobbelt så mye energi som ett gram sukker.

De fleste rødviner og hvitviner har langt mer kalorier fra alkohol enn fra karbohydrater. Velg riktig vin - spar kalorier ! Alkohol tilfører oss ingen næringsstoffer, men ganske mange kalorier. Alkohol inneholder flere kalorier per gram enn både karbohydrat og protein, og nesten like mye som fett. Et lite glass rødvin (dl) inneholder eksempelvis rundt kcal (kilokalorier), og et glass øl (liter) inneholder 1kcal. Bjørnstad legger også til at det ikke bare er alkoholen i seg selv som kan gi deg ekstra kalorier.


Typisk snacks som gjerne hører me kommer i tillegg til alt annet man spiser. Sunnere viner trenger på ingen måte å være tørre og kjedelige, selv om tørre viner ofte vil være et lurt valg.

Alkohol er nemlig kalorier , så jo høyere alkoholprosent, jo mer øker vekten. Det finnes et stort utvalg viner som matcher lette og friske retter som salat, fisk og kylling. Men hvor mange kalorier inneholder en øl, et glass hvitvin eller en akevitt? Det er store forskjeller på hvor mange kalorier forskjellige typer drikke inneholder.


Det kan jo være kjekt å ha en viss peil på dette, så kan du velge det som inneholder færrest kalorier , om du skulle være bekymret for at du går på en kalorismell. Se listen over kaloriinnholdet i vanlige typer drikke her. Alkohol gir mer kalorier enn sukker – Hovedpoenget er alkohol gir mer kalorier enn sukker. Så ønsker man lite kalorier , bør man drikke vin som er tørr, altså uten sukker, og har lav alkoholprosent, sier Tom R. Tyrihjell, leder varefaglig ved Vinmonopolet, til KK. Slik finner du vin med lite sukker og få kalorier Lavt sukkerinnhold er viktig for mange når de kjøper vin.


Her er vinekspertens beste tips til kalorilette, tørre og rimelige viner. Om du går på lavkarbo, eller rett og slett foretrekker en tørr hvitvin , skal du velge Tariquet med 7kcal. Mest kalorier blant hvitvinene har Chill Out Chardonnay.


Det er lite sukker i den, men høy alkohol, og derfor blir det 9kcal. Cuba libre ligger på rundt 2kalorier , Mojito rommer litt flere, mens en Strawberry Daiquiri kan inneholde 2kalorier , Kaffedrikker består av brennevin eller likører, kaffe, fløte og sukker. Brennevin er derfor en versting når det kommer til kalorier.


Skal du kose deg på byen bør du være klar over at øl, vin og brennevin er kaloribomber.

Vin som er litt søt, inneholder sukker, altså karbohydrater. Tørr hvitvin inneholder praktisk talt ikke karbohydrater. Rødvin inneholder prosent, altså gram per desiliter. Søt og halvtørr hvitvin vil inneholde varierende mengder.


Mange er mest opptatt av sukker når de ser etter en vin med lite kalorier. Vin har imidlertid langt mer kalorier fra alkohol enn fra karbohydrater. Derfor er det først og fremst alkoholinnholdet du bør tenke på dersom du er opptatt av vekten din.


En flaske (cl) tørr hvitvin med prosent alkohol inneholder 4kcal. Mange unngår karbohydrater helt eller delvis for å gå ned i vekt. Det betyr at du legger på deg om du får i deg mer energi enn det du bruker. Du får for eksempel nesten to glass champagne for samme kalorimengde som øl, og en White Russian har nesten tre ganger så mange kalorier som et glass hvitvin. Det er da også vin du bør velge hvis du tenker på vekta, men likevel vil nyte alkohol i jula.


Vin er ikke så ille kalorimessig, det er som regel mellom og 1kalorier i et glass. Hvitvin gjør det lettere å gå ned i vekt. En studie der man lot forsøkspersoner gå på en diett der kaloriene var redusert, viste at de som fikk prosent av sitt kaloriinntak fra hvitvin gikk ned like mye i vekt som de som fikk den samme mengde fra ulike juicer.


Dessuten inneholder hvitvin vesentlig færre kalorier enn sin røde venn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg