onsdag 20. juli 2016

Ryggtrening øvelser

Ryggtrening er viktig for rygghelsen, og dermed for livskvaliteten. Her får du syv øvelser som utfordrer mange av ryggens muskler og deres funksjoner. Les også: Hjelper pilates mot ryggsmerter? Ryggmusklene er såkalte anti-gravitasjonsmuskler som skal holde reisverket, skjelettet ditt, oppreist hele dagen – hele livet.


Ryggtrening øvelser

Avsluttende ord om ryggtrening. En sterk rygg gir deg en sunn og god holdning som gjør at også fremsiden kommer mer til sin rett. Kjør deg skikkelig ut med disse ryggøvelsene og se deg selv i speilet etterpå.


Jo, framsiden av overkroppen ser mye bedre ut. Eksempel på øvelser Disse øvelsene er basisøvelser for ryggen som trener latissimus dorsi (brede ryggmuskel), rhomboideus og trapezius (muskel mellom skulderblad og nakkemuskel) og erector spinae (korsryggen). Plaget med vond rygg?


Her er gode øvelser for ryggen som gir mer muskelstyrke, mindre smerter og bedre funksjon. Del gjerne med noen du kjenner som har vond rygg. Styrketrening er viktig både for menn og kvinner – uansett alder.


Ikke bare får det deg til å se bra ut, men det gir deg sterkere beinbygning, motvirker tap av muskelmasse ettersom du blir eldre, gir deg bedre kroppsholdning, høyere fettforbrenning (også når du ikke trener), virker skadeforebyggende og gjør de fleste hverdagslige gjøremål lettere. Har du smerter i ryggen? De fleste tilfeller av ryggstivheter kan forbedres ved hjelp av enkle øvelser. For å unngå ryggsmerter er det viktig å styrke muskulaturen rundt mage og rygg.


Ryggtrening øvelser

Jeg har snekret sammen et treningsprogram med forskjellige øvelser som kun krever et minimum av utstyr. Flere norske nettbutikker selger strikk til under 200-lappen med ulik motstand. Knebøy (med strikk) Teknikk: Still deg med skulderbredde avstand mellom beina.


La tærne peke svakt utover. Start med å skyv rumpa ut (bak deg). Passende antall øvelser er seks–sju som gjennomføres to til tre ganger (ett–tre sett) med åtte til tolv repetisjoner av hver øvelse. Det anbefales at de som ønsker å gå i gang med vekttrening tar kontakt med organisasjoner, treningssentre eller personer som innehar kompetanse på området.


Smerter i korsryggen er en tilstand som de fleste av oss vil oppleve i løpet av livet. Her presenteres enkle øvelser som du kan gjennomføre for å forebygge og redusere smertene. Det finnes ulike årsaker til at smerter oppstår i korsryggen.


Det kan for eksempel være feil arbeidsstilling eller løfteteknikk. Da spesielt korsryggen. Ryggen en en kroppsdel som ofte blir neglisjert. Ved bruk av ryggtrener kan en utføre heve-senke bevegelsen på to måter: Rullemetoden: Dette gjøres ved å senke kroppen ne for så å gjøre en rullende bevegelse oppover (som starter i korsryggen). Støtteøvelser for rygg og armer i slynge kan hjelpe deg med å avansere i tyngre øvelser som f. Her har vi plukket ut effektive øvelser som kan hjelpe deg med å styrke ryggen og armene.


Ryggtrening øvelser

Med dette super-effektive sprettrumpe-programmet er du bare uker unna en flottere og sterkere rumpe. Husk at trening av kjernemuskulaturen er fornuftig å gjøre til slutt i øktene, da denne trengs som stabilitet i andre øvelser. Båten med rotasjon 3. For ryggtrening gjelder noen generelle regler du bør følge. Tren med god holdning, ryggen er sterkest i midtstilling.


Lytt til kroppen, og juster på øvelser og tyngde hvis det gjør vondt i ryggen. Som en tommelfinger regel så skal du ikke kjenne det i selve ryggen når du trener, men i magen. Crossfit gir deg både kondistrening og styrketrening samtidig, fordi du gjør øvelser som involverer mange muskler på en gang - og fordi du trener i høyt tempo. Den daglige crossfit-treningen kalles WOD (workout of the day).


Men hva slags type trening er mest gunstig for de ulike aldersgruppene? Det er viktig å fortsette å trene når man blir eldre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg