mandag 11. juli 2016

Foster uke 21

Foster uke 21

For noen kan det kjennes som tiden går langsomt, mens andre nesten ikke kan tro at halve svangerskapet er tilbakelagt. Bruk dagene lurt, og vit at barnets trivsel er avhengig av hvordan du har det. Som partner skal du vite at din omsorg og kjærlighet er viktig for både henne og babyen i magen. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Referanser: Helsenorge.


Foster uke 21

Propedeutisk pediatri Per H. Når du er gravid i uke har barnet følelse og begynner å kjenne smaker. Gravid og Baby gir deg en svangerskapskalender for graviditetens alle uker. Babyen kjenner igjen stemmen din og kjæresten din når den kommer ut, og de kan faktisk skille på deg og fremmede helt fra starten.


Døgnrytmen derimot kan være annerledes enn din egen. Aktivitetsnivået til fosteret vil i denne uken øke betydelig. Uke begynner mandag 18. Se det aktuelle ukenummeret og oversett mellom ukenumre og datoer på Ukenr.


Foster uke 21

Det vi glemte å si forrige uke , var at cirka i uke er jentefostres livmor allerede ferdig utviklet. Nå i uke begynner testiklene, som dannes oppi magen på babyen, å komme nedover i lyskekanalene og mot pungen. Men det er ikke alle som fødes med begge testiklene på plass, men hos de fleste skjer denne utviklingen i fosterlivet. Hjerteslag Barnets hjerteslag kan nå høres tydelig med et vanlig stetoskop. Det kan være litt vanskelig å skille barnets hjerteslag fra dine egne.


Hør etter en litt raskere rytme – barnets hjerterytme ligger på 120–1slag i minuttet, omtrent dobbelt så raskt som dine egne. Overlege om senaborter: - Barn ned til uker kan overleve. Det blir nå ulovlig å utføre abort etter uke 22. Men overlege Ola Didrik Saugsta tror grensen kan bli strammet inn med enda en uke. Før fullgåtte uker er ikke fosteret utviklet nok, og vi kan derfor ikke forvente å se hjerteslag.


Foster uke 21

Få dager spiller en stor rolle i denne sammenheng. Bestiller man time før sikre seks uker er gått, vil undersøkelsen dermed ikke kunne bekrefte et levende foster. Nå begynner man å kalle den lille spiren et foster. Livmoren din er på størrelse med en liten grapefrukt. Nå er de fleste organer anlagt.


Du er nå over halvveis i svangerskapet og kan etter hvert kjenne bevegelser utenpå magen. Ved uker er barnet ca. Moren kan ikke røre seg uten at barnet merker det, og kan reagere på kraftige lyder. Barnet begynner såvidt å bevege stemmebåndene som ligner snakking, og uker gammel vil det for første gang høre morens stemme, pust og hjerteslag.


Fosteret har både våkne perioder og søvnperioder. Menneskefoster: Til venstre, ca.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg