onsdag 13. juli 2016

Diabetes fakta

Diabetes fakta

Spennende utvalg til deg og dit hjem. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt. Symptomene til pasienter med type diabetes utvikles i løpet av dager til uker, mens pasienter med type diabetes er ofte symptomfrie og sykdommen utvikles gradvis over svært lang tid (opp til år).


Diabetes fakta

Hva er faresignalene? Om man har utviklet symptomer som nevnt ovenfor, bør man la seg undersøke for diabetes. I tillegg er det et antall ukjente tilfeller. Ved type blir cellene som lager insulin ødelagt. Uten insulin får ikke cellene i kroppen energi.


Derfor trenger man å tilføre dette selv for å leve. Her er råd for behandling, senskader, kostråd m. Personer med diabetes type må ha tilførsel av insulin for å leve, gjennom injeksjoner eller fra en insulinpumpe. Hvordan behandles diabetes type 1? Alle med diabetes type er avhengig av å tilføre kroppen insulin, og det er du selv som må ta det daglige ansvaret for dette. Insulin trengs for at cellene skal ta opp næring. Vi støtter deg når du trenger det, og kjemper for bedre rettigheter og behandling for deg og alle med diabetes.


Ordet diabetes kommer fra gammelgresk διαβαίνειν diabainein , å gå gjennom, via latin diabētēs , og viser til den økte urinutskillelsen sykdommen fører til. Type diabetes kalles også for ikke-insulinkrevende diabetes eller aldersdiabetes. Kroppens celler har bruk for insulin for å kunne oppta sukker (glukose) fra blodbanen.


Hvis man mangler insulin, eller cellene er mindre følsomme for insulin enn normalt, stiger blodets innhold av glukose, og det kommer glukose i urinen. Du som har fått diabetes må sette deg inn i hva sykdommen omfatter, og du må hver dag vite hvordan du skal forholde deg til kosthol blodsukker, medisin, og fysisk aktivitet. Kosthol mat, diett, fysisk aktivitetsnivå og kroppsvekt har en viktig rolle i forebygging, utvikling og behandling av diabetes type to.


Genetiske faktorer spiller også en rolle. Diagnosen diabetes type stilles ved å ta en blodprøve. Man talar vanligtvis om typ 1- diabetes och typ 2- diabetes , men på senare år har man beskrivit flera typer av diabetes. Det er en livslang tilstand man kan leve godt me men det er også en tilstand man kan dø av ved utilfredsstillende behandling.


Där redogör hon bland annat för skillnaderna mellan typ och typ ärftlighet, symtom, behandling, högt och lågt blodsocker och komplikationer vid diabetes. Typiska symptom för obehandlad diabetes är ökad törst och stora urinmängder samt trötthet. Behandling innefattar sund kost, fysisk aktivitet, att hålla en normal kroppsvikt och att inte använda tobak. Typ 1- diabetes måste behandlas med injektioner av.


Diabetes type – fakta. Et variert kosthold er viktig for diabetikere. Vi gir deg våre tips her. Gir styrke til en aktiv dag. Få tips og inspirasjon her. Se hvordan du kan få i deg nok jod.


Ved begge diabetes -typene fungerer ikke kroppens insulinmekanisme som den skal. Men det er flere forskjeller både når det gjelder hvem som får diabetes og hvorfor, og hva som skjer i kroppen når du har enten type 1- eller type 2- diabetes. Artiklar och fakta kring diabetes , blodsockermätning, insulinnivåer och komplikationer till följd av diabetes. Fråga doktorn kring diabetes , som patient eller anhörig. Lär dig att känna igen de vanligaste tecknen på högt eller lågt blodsocker.


Diabetes fakta

Ved å kombinere data fra Reseptregisteret, Helseundersøkelsene i Nord-Trøndelag, Tromsø og enkelte andre undersøkelser kan vi likevel danne oss et rimelig bilde av diabetessykeligheten i Norge. Det finnes mange ulike årsaker til sykdommen, men sluttresultatet blir at pasienten mangler insulin eller reagerer svakt eller ikke i det hele tatt på insulin. Ved diabetes er blodsukkernivået unormalt høyt, noe som kan være forårsaket av svekket insulinproduksjon i bukspyttkjertelen ( diabetes type 1) eller av at kroppen ikke klarer å svare på insulinet ( diabetes type 2). Hunder med diabetes har vanligvis type 1. Sykdommen er relativt vanlig og rammer oftest middelaldrende og eldre hunder.


Vi forsøger at hjælpe med fakta omkring diabetes , men vi har som udgangspunkt ikke ressourcer til at stille op til interviews eller finde cases. Fotsår og pleie av føtter ved diabetes. Godt stell av føttene er viktig for å unngå infeksjoner og i verste fall amputasjon dersom du har diabetes. Les råd om fotpleie og behandling av sår.


Voksne med diabetes type eller type bør være fysisk aktive med moderat til høy intensitet i minst 1minutter hver uke. For barn med diabetes gjelder den samme anbefalingen for fysisk aktivitet som for barn uten diabetes , det vil si minst minutter hver dag med middels eller høy intensitet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg