onsdag 13. juli 2016

Cosylan amming

Amming : Overgang i morsmelk er ukjent. Det er ikke klarlagt om barn som ammes kan påvirkes. Skal ikke brukes over lengre tid under amming pga. Rådfør deg med lege før regelmessig bruk under amming. En betydelig andel av henvendelsene til RELIS Vest omhandler bruk av legemidler i svangerskap og ved amming.


RELIS drifter i tillegg publikumstjenesten Trygg mammamedisin, der vi svarer på spørsmål om legemidler direkte til gravide og ammende, både via nettet og på telefon. Blei barnet påvirka? Har litt dårleg samvittighet, melka tuppa får no om dagen er sikkert stort sett cosylan og paracet, forhåpentlegvis gjer det ikkje nokon skade. Valg av hostemedisin alltid bør tilpasses årsaken til hosten. Ved bruk av hostesaft mot tørrhoste dempes hosterefleksen, og du får kanskje ikke hostet opp alt slimet.


Alternativer vet jeg ikke om, det har vi aldri trengt, men ring legekontoret ditt og spør. Jeg hadde også stygg hoste en periode. Snakket med en flink farmasøyt ang cosylan.


Etter å ha lest pakningsvedlegg og konferert med en lege kom vi frem til at om jeg tok en skje cosylan rett etter amming på kvelden, og det da går minst timer til neste amming så var det ingen fare, da er morfinen borte fra blodet, og også fra melken. Cosylan - bivirkninger - Allmennmedisin. Men man bør være varsom ved bruk på dagtid – og hos barn. LES OGSÅ: Når hoste skyldes bronkitt. HOSTESAFT: Det finnes forskjellige typer hostemedisin, og her er det viktig å velge rett type.


Om du har slim i lungene som det er meningen du skal få opp kan du i verste fall dø av cosylan. Den har i seg selv en sløvende effekt, som kan gjøre det letter å sovne. Du kan bli kvalt av ditt eget slim fordi du rett og slett ikke klarer å hoste.


Er veeeldig lite morfin i den, men nok til at man kan bli litt døsig. Vi har til og med fått det til toåringen vår så det er nok ikke veldig store mengder. Det er rød trekant på den, så du bør ikke kjøre hvis ikke du vet helt sikkert at du ikke blir trøtt av den. Virkestoffene går over i morsmelk, men det er lite sannsynlig at barnet påvirkes.


Fikk beskjed at jeg fikk ikke lov å ta cosylan under graviditeten, det gikk over i plaseta - som de kaller det for. Dette fordi det er vist morfin i cosylan , og det skal man vist ikke ha i seg når man er gravid. Påvirkes barnet av mine medisiner? Solvipect Comp inneholder i tillegg stoffer som skal hjelpe til med å få opp slim.


Helsepersonell gir feil råd om medisiner, bla ved amming. På denne siden finner du vanlige stilte spørsmål om graviditet som vi har fått inn til våre farmasøyter i Spør Apotek 1. Still gjerne et nytt spørsmål til oss i skjemaet på siden dersom du ikke finner svaret du er ute etter. Få rabatt på ditt neste kjøp, meld deg på vårt nyhetsbrev i dag! Når du er registrert, vil du motta en rabattkode som gir deg rabatt på din neste bestilling.


Den trygge siden om svangerskap fødsel gravid gravide uke til uke termin jordmor spørsmål svar fødsel eggløsning assistert befruktning barnløshet bekkenløsning amming sex og mye mer altformamma. Du må kjøpe den varianten som er beregnet på din type hoste. Uten resept får man Solvipect som er slimløsende eller Noskapin (tabletter) mot tørrhoste. Drikk mye varmt, hold deg varm og oppsøk lege om du får feber eller hoster så mye at det går utover nattesøvnen.


Les også: Fem grunner til at forkjølelsen vedvarer Behandling av slimhoste - Generelt bør man oppsøke lege ved endring av hostevaner. Har man alltid hatt litt tørrhoste og er undersøkt før for dette kan man vente, forteller Larsen. Norsk legemiddelhåndbok for helsepersonell er en terapirettet oppslagsbok om legemidler som behandlingsalternativ. Har drevet å undersøkt litt hva man bør kikke på når man skal handle gaming skjerm.


Har enn så lenge kun brukt skjermen på min laptop (Predator Helios 500) grunnet manglende plass til god setup, men flytter snart og får en egen krok og dermed også plass til ekstern skjerm.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg