tirsdag 26. juli 2016

Syk og gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.


Gravid arbeidstaker Skriv ut side Arbeidsgiveren kan få unntak fra å utbetale sykepenger i arbeidsgiverperioden hvis en ansatt er sykmeldt på grunn av svangerskapsrelatert sykdom og tilrettelegging eller omplassering til annet arbeid ikke er mulig.

Du er ikke syk men gravid , men noen er både GRAVID Å SYK. Att ikke folk, menn å kvinner som ikke har vært gravid , å kvinner med lette svangerskap ikke skjønner det er svært beklagelig. Er det greit å være i mammas mage når mamma er syk ? Her måtte det en del googling til. Heldigvis ser det ikke ut til at det er noen fare. Ved et svangerskap er det mye nytt du skal passe på, da alt som påvirker deg også kan påvirke fosteret.


Dersom du blir syk som gravid er det derfor lett å bli stresset. Som nyansatt har du ikke rett til å bruke egenmelding før etter flere uker i arbeid. Blir du syk , kan sykemelding redde deg.

Her er reglene som gjelder. I Norge er det vanligere å være i jobb når man er gravid , enn i mange andre land. Omtrent prosent av gravide er yrkesaktive. Dette skyldes i hovedsak et tydelig og ivaretakende lovverk og svært gode sosiale ordninger når det gjelder sykdom, svangerskap og fødsel.


Informasjonen på helsenorge. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Ville vel oppsøkt lege tidligere en normalt, men vanligvis så er det ikke farlig å være syk som gravid. Med mindre man har veldig høy feber og er skikkelig syk. Også var man gravid da, så det utelukker alt jeg ville gjort før.


Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Det er vanlig å sove litt dårligere når du er gravid. Kronisk syk arbeidstaker. Det kan skyldes både kroppslige forandringer og mange tanker om fødselen og det nye barnet som skal komme. I siste del av svangerskapet er det flere småplager som kan gi dårligere søvn.


Livmoren blir tyngre og kan presse på blodårer som er viktig for blodtilførselen til barnet. Hei, er år siden jeg var gravid og mye er glemt. Ingen tegn til bedring og jeg frykter influensa.


Eller går alt sin vante gang uansett. Graviditeten kan ha sine komplikasjoner, som økt blodtrykk, blødninger og svangerskapsforgift ning – komplikasjoner som kan true fosteret og føre til tidligfødsler.

Den gravide kan få bekkenløsning, som gjør enkelte typer arbeid umulig. Hun kan ha plager under graviditeten som kvalme, søvnproblemer og tretthet, smerter i korsryggen, vondt i legger eller føtter eller dovne hender og. Typisk influensa kan starte plutselig.


I løpet av noen timer går kan man gå fra å være frisk og rask, til å føle seg syk. Hovedsymptomene er feber, tørrhoste, muskelsmerter, hodepine, og slapphet. Mageplager er sjeldne, men kan opptre spesielt hos barn. Noen får sår hals og snørr, men de siste er oftere forkjølelse enn influensa. Er du syk i mer enn tre dager, bør du gå til fastlegen for å få en sykemelding.


Da trenger du ikke å bruke egenmelding. Meld fra til legen med en gang du merker at du må være borte fra jobb, sykemeldinger dateres stort sett ikke tilbake i tid med mindre du er for syk til å komme deg til legen, eller andre tungtveiende grunner. Dersom en bærertilstand går over til å bli en infeksjon, vil dette påvirke både mor og barn. Men under én prosent av de gravide utvikler symptomer og tegn på infeksjon. Dette skjer hos omtrent halvparten av gravide kvinner som har GBS.


Når du er gravid er det viktig å spise sunt og variert, slik at du får i deg alle næringsstoffene du og barnet trenger. Det er bare noen få matvarer som kan inneholde mikroorganismer eller stoffer som kan være skadelig for barnet i magen. Jeg skal faktisk innrømme at jeg har sagt det selv.


Mer enn en gang - før jeg ble gravid selv. Det jeg også har sagt (eller tenkt og sett for meg i hvert fall) er at jeg kom til å bli en av de. Virkelig farlige infeksjoner er svært sjeldne under svangerskapet, og de fleste bakterier og virus kan ikke skade barnet.


Hvis du skulle bli syk , er det vanligvis ikke skadelig for barnet, men det finnes noen unntak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg