onsdag 20. juli 2016

Nakkeprolaps operasjon

Operasjon ved nakkeprolaps. Nakkeprolaps operasjon : Når bør nakkeprolaps opereres? Dersom konservativ behandling mislykkes og smertene vedvarer på samme sterke nivå i mer enn måneder eller gir sterk funksjonssvikt kan det være nødvendig med operasjon. Nakkesmertene vil også bedres eller forsvinne helt i løpet av uker eller måneder hos de aller fleste pasientene. Effekten av denne operasjonen på nakkerelatert hodepine er usikker.


Den vanligste operasjonen for nakkeprolaps er fremre cervikal diskektomi med bur (fremre dekompresjon).

Mesteparten av operasjonen gjøres under mikroskop. Det lages et lite hudsnitt på halsen. Det kan oppstå med en akutt skade, men oppstår vanligvis som følge av slitasje og belastning over tid. Finn klinikker, priser og les anmeldelser. Under operasjonen fjerner kirurgen.


Den grunnleggende tanken med all behandling av nakkeprolaps er å dempe irritasjon rundt nervene fra prolapset, få bort spenninger i muskler rundt nakken slik at man kan gjøre øvelser og trene opp nakken. I noen tilfeller kan det være aktuelt med operasjon. Nesten alle (rundt ) av prolapsene skjer i nivå C6-C altså ved de nederste nakkevirvlene.


Ekspertenes råd etter Mette-Marits operasjon : Egeninnsats det viktigste nå - Dette er ingen kongelig sykdom.

Kronprinsessen, sier overlege Haldor. Illustrasjon av hvordan en nakkeprolaps ser ut på MR – på dette bildet er det et C5-Cnakkeprolaps. Fått påvist nakkeprolaps og nerveavklemming i nivåene C7-T1?


Her er det du trenger å vite om symptomer og kliniske funn ved nakkeprolaps i C7-Tskivene. Et nakkeprolaps trenger ikke alltid operasjon. I løpet av ett år vil mange prolaps gradvis skrumpe inn. Symptomene avtar ofte lenge før.


Ved operasjon blir du lagt i ryggleie i våken tilstand og du får en generell narkose. Prolaps i nakken ( nakkeprolaps ) innebærer at den mykere massen (nucleus pulposus) har trykket igjennom den mer fibrøse ytterveggen (annulus fibrosus) og dermed trykker inn mot spinalkanalen. Mens nettsidene til Fritt sykehusvalg viser at den gjennomsnittlige ventetiden på operasjon etter nakkeprolaps er henholdsvis fire og seks uker i Stavanger og Bergen, må pasienter i Oslo vente.


Jeg har nakkeprolaps , og har blitt henvist til kirurgi. Jeg har to skiver som lekker væske og som klemmer på nervene, har smerter i nakke, skulder og arm og har mistet litt følelse i huden på armen. I tillegg sovner fingertuppene og noen ganger hele hånda. Smertene har begynt å gå over litt nå et. Dersom du skal vurderes for operasjon skal det være uutholdelige smerter som ikke lar seg lindre, eller store lammelser i fot og ben som forverres.


Raskt økende lammelser og vedvarende sterke smerter som krever smertestillende midler i narkotika-gruppen (opiater), tilsier rask operasjon. Hvis du trenger utredning eller behandling for fysisk sykdom, kan det være nødvendig å se på tre typer ventetid. Dersom du først skal til utredning og deretter til dagbehandling eller innleggelse, må ventetidene legges sammen for å finne total ventetid hos behandlingsstedet.

Behandlingsforløp for nakkeprolaps En liten prolaps i nakken kan skape store smerter og plager. En sann nakkeprolaps kan skape smerter og stivhet lokalt i nakke samt utstrålingssmerter i form av verk og ilinger ned armer og fingre. I enkelte tilfeller kan det også skape nummenhet og nedsatt styrke i arm og hender.


Oslofjordklinikken tilbyr kirurgisk behandling av enkelte tilstander i nakke og rygg. Våre dyktige og erfarne nevrokirurger Bjarne Lie Kåre Ekseth, Ben Heskestad og Nils Utheim har til sammen over års erfaring innen kirurgi av rygg og nakke, og hjerne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg