tirsdag 12. juli 2016

Foster uke for uke

Følg graviditeten uke for uke. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet. Babyverden har en podcast uke for uke. Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten. Se bilder av foster i ulike uker og få svar på de vanligste spørsmålene om din graviditet.


Se også videoer av graviditetens første, andre og tredje semester og fosterets utvikling.

Gravid uke til 12. Hvis du har vært kvalm, vil du kanskje oppleve at dette gradvis går over. Fosteret begynner å ligne et menneske og alle anlegg til organer er dannet. På størrelse med en plomme. Dette er den siste uka av første trimester, og nå er fosteret omtrent på størrelse med en plomme.


I løpet av tredje og fjerde uke krummes embryoet så sterkt at hode og halespiss nesten møtes. Halen vokser ut over den fremtidige navlesnoren, som derved kommer over på buksiden. Når halen er lengst, utgjør den cirka en femtedel av hele embryoet.


Den tilbakedannes deretter, og i niende uke forsvinner den helt mellom setemuskulaturen.

Den vokser seg større gjennom hele fosterperioden og vil etterhvert danne sine karakteristiske vindinger og groper. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Hjernen er først fullvokst i syvårsalderen.


Fra uke til uke vil du kunne føle på mange av de typiske svangerskapsplagene som kvalme og trøtthet. Samtidig vil du merke at buksene strammer litt, og at magen så smått vokser. Norway Shop, den offisielle butikken for gensere fra Dale.


Kjøp ullgensere for men, norske luer og merino ul gensere for damer og men. Kjøp fôr i metermål og se det store utvalget vi har til prosjektet ditt. Finn laveste nettpris her.


Andre trimester, alt du trenger å vite. Det du må vite om fosterets utvikling og den gravides utvikling gjennom andre trimester. Neglene dannes både på hender og føtter.


Nesen og kinnene blir mer definerte og på 3D ultralyd kan man nå se en profil ganske tydelig. Noen kan få vite barnets kjønn med ultralyd så tidlig som nå, men det er ikke alltid det er mulig å se noe. Alt om mage, kropp, fostret, kosthold og utvikling i uke 22.


Fra og med uke defineres fosteret juridisk sett som et barn om det skulle fødes, uansett om det i den medisinske termen fortsatt er ett foster helt frem til fødselen. Kroppen din gjennomgår nå en stor forandring og du kjenner sannsynligvis av kramper, hovne ben og sure oppstøt. I praksis regner man første dagen i siste menstruasjon som graviditetens første dag.

Men i virkeligheten er det først to uker senere, når du har eggløsning, at egget kan befruktes og et nytt liv utvikle seg. De første to ukene av din graviditet er du egentlig ikke gravid. Nå begynner man å kalle den lille spiren et foster. Livmoren din er på størrelse med en liten grapefrukt.


Uke 11: Nå kan du glede deg over at kvalmen snart avtar for de fleste. Nå er de fleste organer anlagt. Få dager spiller en stor rolle i denne sammenheng. Bestiller man time før sikre seks uker er gått, vil undersøkelsen dermed ikke kunne bekrefte et levende foster. Er det usikkerhet med hensyn til siste menstruasjons første dag, er det bedre å vente en uke ekstra med denne undersøkelsen.


Uke Nå kan du føle livmoren under navlen og er omtrent like stor som hodet til en nyfødt baby. De fleste vet at fosteret beveger seg, som vanligvis føles ekstra bra hvis du har hatt vanskelig for å tro at det virkelig er en baby der inne. Når du er gravid i uke er barnet omtrent millimeter langt, hvilket motsvarer størrelsen på knyttneven din. Barnet er ikke i en intensiv vekstfase som pågår frem til og med uke 22.


Barnet blir nå sterkere og bevegelsene blir derfor mindre rykkete. Dette kalles også mors uker, i motsetning til fosterets uker som telles fra selve befruktningen, og er omtrent lik mors uker minus to. Les mer om uke her.


Eggløsningen skjer i slutten av uke eller helt i begynnelsen av uke og det er først da den egentlige graviditeten kan ta til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg