tirsdag 5. juli 2016

Ømme bryster etter mensen

Hjelpemidler til ømme bryster. Helsedirektoratet har noen tips til deg som sliter med ømme bryster. Finn en godt tilpasset bh, eller en som gir mer støtte. Bruk sports-bh ved trening.


Det finnes også smertestillende gel eller lotion som fungerer godt mot smerter i brystene. Jeg pleier å få ømme bryster rett etter eggløsning, og det gir seg etter noen dager.

Jeg har testet positivt to ganger hvor puppene bare har blitt mer og mer ømme fram mot da jeg ventet mensen , men det gikk galt, og mensen kom bare noen dager forsinket. Ofte er det ingen åpenbar årsak, og det går over uten behandling. Det er svært vanlig å ha vondt i brystene, men hvis smertene går utover livskvaliteten din, bør du besøke lege. Jeg bruker å ha ømme og litt større bryster i uka før mens. Denne gangen har jeg hatt større og ømme bruster ETTER mens.


Det er nå to uker siden forrogemens, og brystene er fortsatt ømme og store. Jeg har fryktelig ømme bryster å de har aldrig vert så ømme før jeg skal ha mensen f. Kan jeg være gravid selv om jeg har hatt mensen ?

I Norge tilhører produktene Ibumetin, Ibux, Orudis og Zon gel den samme legemiddelgruppen som preparatet man benyttet i studien. De selges uten resept til bruk mot muskelsmerter, men er foreløpig ikke godkjent til bruk mot ømme bryster. Man har gjennomgått forskningsrapporter for å finne ut om nattlysolje eller vitamin E lindrer ømme bryster. Vet dette er normalt. Men fikk mensen fredag og søndag dabbet det av.


Og bryster er er enda veldig ømme. Jeg har prøvd å finne ut av dette med ømme bryster etter EL, men er litt forvirra. Er det bra eller ikke bra?


Noen steder leser jeg at ømme bryster etter EL skyldes for lite progesteron, som ikke er bra, mens andre steder leser jeg at det kommer av stigning av østrogen og progesteron, som er bra. God kveld jenter :) Jeg klarer ikke helt finne svar på dette på nettet, derfor spør jeg her. Dere som har ømme bryster , har dere det hver eneste.


Hos meg er ømme bryster lenge før mensen starter helt normalt. Jeg får ømme bryster nesten med en gang jeg er ferdig med mensen og har da ømme bryster mer eller mindre kontinuerlig mellom mensen. Har hatt strekere eggløsningssmerter de siste årene, men regner med at dette er normalt ifht alder. Mensen er normal (verken mer eller mindre) og relativt regelmessig. Ellers i god form og trener mye.


Den vanligste årsaken til ømme bryster er hormonendringene som skjer i løpet av syklusen din. Du er mest utsatt for dette i dagene før du skal ha mensen.

Gratulerer, du er gravid! Har du ømme brystvorter og mensen ikke kommer når den skal, så er du kanskje gravid. Kjøp en graviditetstest og få svaret. Kvinner, unge eller gamle, har på et eller annet tidspunkt i livet, noen form for bryst problemer siden jeg treffer pubertet. En av de vanligste tilstander som oppdages av kvinner i forhold til brystene, er ømme bryster etter endt menstruasjonssyklusen for måneden.


Har hatt skikkelig ømme , vonde pupper i nesten en uke nå, og de er større enn normalt, slik at bhen strammer. Venter mensen nå omtrent på denne tiden, skulle vel kanskje hatt mensen igår. Dette er første menssyklus siden jeg sluttet å amme, så husker ikke hvordan ikke-ammende pupper er før mensen.


Ta slimet mellom tommel og pekefinger. Dersom slimet er så seigt at du får en tynn stripe når du drar fingrene fra hverandre, er eggløsningen på vei. Når slimet forsvinner har du hatt eggløsning.


Det skyldes at hormonene som påvirker brystkjertlene, er anderledes enn tidligere. Balansen mellom østrogen og progesteron er forskjøvet, slik at man har mer østrogen i forhold til progesteron enn tidligere og dette gir ømme bryst. Veldig mange jenter kjenner seg litt i ulage noen dager før mensen. Hun kan få ømme bryster , vondt i hodet, murrende smerter i mage og rygg eller kjenne seg irritert eller lei seg.


Det er ikke sikkert man kan gi mensen hele skylden for dårlig humør, men hormonene kan nok påvirke det noe).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg