mandag 25. juli 2016

Hoste allergi

Hoste kan være et tidlig tegn på utvikling av astma. Mange barn og voksne har hatt uttalt hoste i lang tid før de fikk diagnosen: astma. Typisk er det at den starter samtidig med eller like etter en alminnelig forkjølelse og fortsetter som en plagsom krillehoste.


Astmatikere kan ofte få produktiv hoste ( hoste med slim). Mange astmatikere har også piping fra brystet og tungpust. Ved allergi vil eksponering for de allergenene man reagerer på forverre hoste.

Andre allergier gir ofte de samme symptomene, som for eksempel middallergi og allergi mot dyrehår. Det spesielle med pollenallergi er at den kommer på samme tid hvert år. Det finnes tester som kan gi svar på hva du eventuelt er allergisk mot. Allergi kan utløse astma. Dersom du får tung pust, hoste eller pipelyder, bør du oppsøke fastlegen.


Det skyldes gjerne en virusinfeksjon, allergi eller røyk og annen forurensing, opplyser overlege ved Statens legemiddelverk, Sigurd Hortemo om. Langvarig hoste kan skyldes mer alvorlig sykdom som astma , KOLS , svulst i lungen, hjertesvikt eller at det lekker syre fra magesekken og opp i spiserøret. Forskerne vet ikke sikkert hva som forårsaker pollenallergi, men risikoen for å bli rammet øker hvis en eller begge foreldrene har allergi.


Hvis en av foreldrene er allergisk, er sjansen for at barnet skal utvikle allergi ca.

Der begge foreldrene har allergi , er risikoen ca. Dermed frigjøres det kjemiske substanser som histamin som forårsaker symptomer som kløe, tett nese, hoste og pustebesvær. Arv spiller en stor rolle for utviklingen av allergi.


Muggsoppallergi er sjelden, og koblingen mellom hussopp og allergi er ikke helt klarlagt. Hoste er vanlig under og etter ordinære luftveisinfeksjoner. Oftest vil dette være tørrhoste. Det vil si at det ikke er noe slim som kommer opp ved hosten. Astma og allergi kan gi symptomer som tung pust, hoste , kløe, tett nese og utslett.


Nå kan du bestille produkt fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg med rask og enkel frakt! Bestill fra Vitusapotek på nett. Her kan du bestille klargjøring. Finn informasjon om din resept her!


Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag! Har du symptomer som tett nese, nysing og kløe i øynene trenger det ikke være forkjølelse.


Det kan være at du har en allergi.

Hosten er ofte ikke-produktiv og ledsaget av sprakende eller tungpustethet. Luftveiene blir innsnevret på grunn av den irriterende, forårsaker pustevansker. Denne drenering, forårsaket av allergi , kommer inn i halsen og forårsaker irritasjon. Vaksinasjonen vil kunne dempe symptomene på allergi , og gjøre behovet for bruk av medisiner mot allergi mindre. I noen tilfeller kan man bli kvitt allergien og behovet for allergimedisiner helt.


Personer med astma plages av hoste og tungpust, hos enkelte vil hosten være det mest uttalte symptomet. Symptomene varierer i styrke, og mange astmatikere kan i perioder være helt besværsfrie. Andre har mer kontinuerlige plager som krever kraftig medisinering.


Hvis man har støvmiddallergi er det viktig at man så vidt mulig unngår allergener fra disse. Som allergiker har man en økt risiko for å utvikle eller forverre astma. De viktigste våpene mot støvmidd er beskrevet ovenfor under Andre gode råd. Symptomene kan reduseres ved hjelp av behandling, men selve overfølsomheten blir man ikke kvitt. Jeg har astmatisk allergi og hver gang allergien blir så sterk at det går over i astma, så begynner jeg å klø i halsen og hoste.


En irriterende tørrhoste. Derfor hjelper bronkyl Evt. Det er først og fremst proteinene i avføringen fra midden som forårsaker allergi ved at støvet fra avføringen blander seg med husstøv, virvles opp og pustes inn.


En rekke undersøkelser har vist at antall husstøvmidd gjennomgående er høyere i fuktige hjem. I mange tilfeller er det en sammenheng mellom astma og allergi. Dermed kan du bli oppmerksom på å unngå bestemte ting, og få behandlet en eventuell allergi.


Siden antistoffene blir fordelt gjennom blodet kan en allergisk person få hevelse på leppene og rødfarget hud i ansiktet etter bare å ha berørt et allergiutløsende næringsmiddel med hånden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg