mandag 25. juli 2016

Kinesisk nyttår 2019 dyr

Overgangen fra ett år til et annet skjer ikke 1. Her kan du sjekke din fødselsdato og finne ut hva som er ditt kinesiske dyretegn. Den kinesiske kalender er en lunisolarkalender. I Kina benytter man i dag den gregorianske kalender, men den kinesiske kalender brukes fremdeles til markering av tradisjonelle helligdager, for eksempel kinesisk nyttår , Duanwu-festival og Månefesten. Dyretegnet er Grisen og elementet er jord.


Grisen er den sidste af de tolv astrologiske dyr og dermed tillige symbolet på afslutning og fuldendelse af den kinesiske dyretegn cyklus på år. Til forskjell fra vårt nyttår , skifter datoene for det kinesiske nyttåret fra år til år. Nyttår er likevel alltid i perioden fra 21.


Nyttåret fastsettes utfra den kinesiske månekalenderen, og derfor faller ikke det kinesiske nyttåret sammen med vårt årsskifte. Kinesisk nyttår faller på samme dag hvert år. Ifølge spåmann Henning Hai Lee Yang vil oppriktighet, og det å være sosial, driftig og sta stå sentralt dette året. Det kinesiske navn for Hund er GAU og er det ellevte tegn i den kinesiske dyrekreds. Hver person, der fødes under et år besidder sandsynligvis kvaliteter og egenskaber som er kendetegnede for det dyr , der repræsenterer deres fødselsår.


Begivenheder og hændelser i et givet år influeres af naturen og det års dyr. Ledende innen skadedyrbekjempelse. Mystisisme - I den kinesiske kalenderen er hvert nytt år knyttet til et dyr.


Feiringen av kinesisk nyttår , også kjent som vårfestivalen, varer i dager. I Norge og land vi er vant til, starter alltid det nye året 1. I følge kinesisk tradisjon tilhører hvert år et dyr. Alligevel er det kinesiske nytår ret forskelligt fra det, vi er vant til. For det første er kinesernes tidsregning en anden end vores.


Mens årene i den gregorianske kalenderen er delt opp i tolv stjernetegn, er hvert kinesisk år representert ved et dyr. Hundens år begynte i dag, 16. NRK har tidligere lagt ut en oversikt over de ulike stjernetegnene. Sjekk hvilket kinesisk stjernetegn du er født under! På grunnlag av månekalenderen faller kinesisk nyttår vanligvis mellom 21.


Det antas at hvordan du tilbringer begynnelsen av året, påvirker resultatet. Denne tænkning opstod med Buddhismens indtog i Kina og erstattede “de tolv grene” i den astrologiske Stamme-Gren cyklus. Hvert år repræsenteres af et dyr og dets egenskaber og særkendetegn.


QUIZ: Hva vet du om kinesisk nyttår ? Ved å bruke denne tjenesten og relatert innhold godtar du bruken av informasjonskapsler med hensyn til analysering, tilpasset innhold og annonser. Vi skal se nærmere på hva dette betyr for deg og for meg. Har du noen spørsmål og det kinesiske nye året? I så fall kan det godt hende at vi har svaret til deg om du leser videre nedenfor. Når feirer kineserne det nye året?


Svar: I år feires nyttår i Kina den 5. De kinesiske stjernetegn – Fortællingen bag de kinesiske stjernetegn og årsdyr. De stjernetegn vi kender, er helt anderledes end de kinesiske stjernetegn. Vores stjernetegn har tilknytning til en bestemt måne hvor de kinesiske tegn, til et bestemt år.


Men som vores dyr , har de ogå tolv dyr med deres egen egenskab og kendetegn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg