mandag 4. juli 2016

Soppinfeksjon smitte

Norsk robot fjerner MRSA og anna smitte fra rom og utstyr. Decon-X fjerner MRSA effektivt fra alle overflater og utstyr. Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger. Svie, kløe og luktfri utflod er vanlige symptomer på soppinfeksjon.


Soppinfeksjon smitte

De fleste opplever at utfloden er tykk, hvit og klumpete (minner om cottage cheese), men tyntflytende utflod kan også forekomme. Sårhet, sprekkdannelse i underlivet og smerter ved samleie er andre symptomer som kan oppstå hvis man har soppinfeksjon. Fotsopp (tinea pedis) er en vanlig soppinfeksjon med typiske symptomer som kløing, stikking og brenning mellom tærne og i fotsålene.


Tilstanden smitter lett på offentlige steder som i kommunale dusjer, garderober og i treningssentre. De vanligste soppinfeksjonene i hud og negler er forårsaket av sopptypene trichophyton, microsporum og epidermophyton. Ulike typer utslett ved soppinfeksjon. Dermatofyttinfeksjoner starter normalt mellom fjerde og femte tå og kan spres til huden på foten og hendene. Hodebunnstinea (sopp) rammer ofte barn (ellers er det ganske uvanlig med soppinfeksjoner hos barn) i epidemier, man smittes ofte i utlandet.


Soppinfeksjon i underlivet oppstår ofte etter en antibiotikakur. Synlig symptomer er utslett og tørrhetsfølelse på penis. Dette kan behandles med antisoppkrem som man får på apoteket. Har begge soppinfeksjon , kan de smitte hverandre frem og tilbake og derfor bør begge behandles.


Underlivssopp er vanligvis lett å behandle. Det er i mange tilfeller ikke nok å bruke krem for å behandle sopp. Men hvis du behandler deg riktig med både krem og vagitorie (en stikkpille inn i kjeden) så kan du bli kvitt soppinfeksjon raskt.


Les mer om soppinfeksjon og behandling av sopp på sex og samfunn sine nettsider. Sopp i hårbunnen angriper hårene, som dermed løsner, og det kan være risiko for varig hårtap. Det er derfor viktig med korrekt behandling med tabletter. Automatiser desinfeksjon av rom og utstyr. Gjerne svar så fort som mulig :) jeg har fått soppinfeksjon i underlivet og går på canesten behandling.


Jeg er ikke sikker på om infeksjonen vil være helt borte neste gang jeg har sex, og jeg har ikke lyst til å smitte partneren min, og jeg har heller ikke så lyst til å fortelle han om infeksjonen. Diflucan er en oral behandling mot soppinfeksjon mens Daktar påføres direkte på det påvirkede områder. Begge kan brukes samtidig for å få en mer omfattende behandling. Den som får sopp i munnen generelt skal derfor undersøke seg for hvorfor man har fått sopp.


Diabetikere får for eksempel lett sopp. Sopp i underlivet er som oftest ikke smittsomt fra menn til kvinner, men i noen tilfeller kan det likevel smitte. Da er det best at både mannen og kvinnen behandles for at man skal bli kvitt problemet. Candidasopp finnes i skjeden hos ca. Det kan være mange årsaker til at man får en soppinfeksjon.


Ringorm (dermatofytose) er en smittsom soppinfeksjon i det ytterste laget av huden forårsaket av en soppgruppe som kalles dermatofytter. Ringorm er en zoonose og kan smitte mellom dyr og mennesker. Ja, du kan smitte partneren din (se link 1), ved sex, men også ved å bruke samme håndkle f. Det er ikke så vanlig at menn utvikler soppinfeksjon (se link 2), men jeg lurer på om det er slik at han kan smitte deg tilbake etter at du selv har blitt kurert. Ringorm kan også smitte fra hunder, katter og noen gårdsdyr, som for eksempel kuer.


Ringorm kan forekomme i hodebunnen, men dette behandles annerledes enn ringorm på. Trøske kjennetegnes som oftest av fortykket hvitt belegg på slimhinnene i munnen og i svelget. Infeksjonen kan vanligvis lett behandles med legemiddelmikstur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg