torsdag 7. juli 2016

Kreft i underlivet

Det første symptomer på livmorkreft er blødning utenom menstruasjon. Smerter eller trykk i underlivet er sene symptomer. Utvikling av kreft starter med at noen av egenskapene i cellene endres.


Det kan ta opptil flere år fra de første celleforandringene kan påvises og til kreft utvikles (hvis det skjer). Man deler livmorhalskreft inn i ulike stadier, avhengig av utbredelsen av kreftcellene og om sykdommen har spredt seg eller ikke. Funnene våre illustrerer hvor viktig det er å informere kvinner om symptomene på kreft i underlivet , slik at de tidligst mulig får behandling, sa forsker Cynthia Gelb, som er helse- og kommunikasjonsspesialist ved Centers for Disease Control and Prevention i Atlanta, USA, i forbindelse med studien - som ble gjennomført i fjor.

Enkelte faktorer kan øke risikoen uten at vi kan påvirke dem. Vi kan likevel ta noen valg som bidrar til å minske risikoen, selv om det ikke gir noen garanti mot å få kreft. For den som får kreft , vil det å være i god form gjøre at man tåler behandlingen bedre og har lavere risiko for.


Alle kvinner bør være oppmerksomme på blødninger fra underlivet som ikke har åpenbare. For voksne kan leger skrive ut resept på HPV-vaksinen og den kan settes av lege, legesekretær, helsesykepleier eller sykepleier. FAKTA: Vaksinen mot humant papillomvirus (HPV) beskytter mot de typene av HPV (type og 18) som er årsaken til utvikling av ca.


Kreft i underlivet er alt annet enn det. HPV-virus er også årsak til kreft i vulva, vagina, anus, penis og halsregionen.

Kløe i underlivet er plagsomt. Ikke bare på grunn av kløen, men ofte fordi den griper inn i det intime samlivet. Pruritus vulvae er den latinske medisinske betegnelsen for kløe i området rundt kvinnens kjønnsorganer.


Hvordan oppleves sykdommen? Den kan være som en menstruasjon, men ofte mye svakere - eventuelt bare som en brunsvart utflod. Visse symptomer assosieres med kreft hos menn.


Sjekk hvilke tegn du ikke bør ignorere! Livmorhalskreft er ikke veldig vanlig i Norge, rundt 3får diagnosen hvert år og rundt 1kvinner dør av denne type kreft i Norge årlig. På verdensbasis er livmorhalskreft den fjerde vanligste kreften i kvinner, og utgjør rundt av dødsfallene der kvinner dør av kreft. Rundt av kvinnene som dør bor i u-land (Globocan). De vanligste symptomene er utflo blødning og smerter, men disse kommer ofte sent.


Det kan være et symptom på sykdommer som infeksjoner, allergier eller hudlidelser. Noen årsaker til kløen er enkle å behandle, mens andre vil være plaget av kløen i lengre tid. Stadium II: Svulsten har vokst ned i livmorhalsen. Hudforandringer i vulva, f. Infeksjoner i underlivet , f. Stramhet ved skjedeåpningen, f.

Prosedyrer i Oncolex kan ikke erstatte faglig veiledning fra kvalifisert veileder. Den som følger prosedyrene har et selvstendig ansvar for at det foreligger nødvendig godkjenning, lisens eller autorisasjon. Soppinfeksjon i underlivet er noe svært mange kvinner opplever og kjennetegnes ved svie og kløe i skjeden. Utfloden er ofte tykk og litt klumpete som mange beskriver som cottage cheese-lignende. Man får kjøpt reseptfrie soppmidler på apoteket.


Dette er den hyppigste seksuelt overførbare sykdommen i Norge og rammer særlig. Underlivet Underlivet er en fagblogg om seksuell helse drevet av Medisinernes Seksualopplysning i Oslo. Tørre og såre slimhinner i underlivet ? Da er du ikke den eneste. Spor etter blod eller slim i avføringen. Raskt og uforklarlig vekttap.


Sviktende appetitt. Vanskeligheter med å svelge. At du føler deg slapp. Symptom på kreft i lungene. Er det noe som kan øke risikoen for at jeg får kreft i eggstokkene?


Kvinner som aldri har vært gravide, har større risiko enn kvinner som har vært gravide. Jo flere svangerskap, desto bedre beskyttelse. SVAR: Hei jente år. Dette tror jeg at jeg kan berolige deg på! Det er ekstremt sjelden med kreft når man er på din alder, så det trenger du ikke å bekymre deg for.


Forskere har funnet de åtte symptomene som er nærmest knyttet til kreft. Se lista over hva du må se opp for. Blødning etter samleie kan være et tegn på kreft i livmorhalsen, og bør sjekkes, i hvert fall hvis det er en stund siden det ble tatt celleprøve, sier Nesheim.


Dersom en kvinne bruker spiral som prevensjon, kan dette også forårsake blødninger. Spiral, både kobberspiralen og hormonspiralen kan gi blødninger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg