torsdag 24. mars 2016

Laks ovnsbakt

Baker du fisken i stekeovnen kan du raskt tilberede mat til mange, med et flott resultat. Så hakker du litt nøtter (hasselnøtter) og drysser over før du baker laksen i ovnen. Ovnsbakt laks er enkelt, godt og det blir nesten ikke oppvask.


Jeg bruker alltid steketermometer og tar ut fisken når den er grader. Kryddergrønn laks i form. Ovnsbakt SALMA med fløtesaus toppet med gressløk og dill gir laks med en nydelig smak.

En sunn og smakfull familiemiddag med laks. En oppskrift på ovnsbakt laksefilet med fløte, brokkoli, poteter og cherrytomater. Lettvint og sunnere festmiddag som passer hele uken. Sausen er basert på Lett Crème Fraîce og en blanding av friske urter.


Fisken blir fantastisk god etter å ha hvilt i en marinade av limesaft og hvitløk før den stekes i ovnen. Laks er ofte en favoritt når det kommer til fisk. Den røde fisken er nydelig både rå, stekt, ovnsbakt , røkt og gravet. Spis den som filet, i fiskesuppe, som burger, i wok, i wrap eller selvfølgelig som sushi.


Det er utrulig enkelt og krever få ingredienser, men det er så godt!

Når alt berre kan settes i ovnen og middagen lager seg sjølv, så er det også midt i blinken i en hektisk kvardag. Andreas Myhrvold serverer ovnsbakt laks med smørsaus og salat med rettich og agurk. Oppskriftene på tilbehøret ser du nederst. Ovnsbakt : Legg laksefilet i ildfast form og stek på 1grader i – minutter. Grønnsaker kan godt ligge i bunnen av formen, under laksefileten, eller sammen med fisken i folie.


Lakseformen gjør seg selv i stekeovnen, mens du gjør andre ting. Dette er en gjenoppskrift som er laget for å bruke opp mest mulig av maten og unngå å kaste mat. Prøv lakseburger neste gang du fyrer opp grillen!


Vi har oppskriften. Selv om denne oppskriften med laks er svært så hurtiglaget, har den mye god smak. Dette kommer alle rundt bordet til å sette pris på. Her får du ny inspirasjon. Skjær laks i serveringsstykker og legg i en ildfastform.


Ha soyasaus og olivenolje over laksen og krydre med litt salt og pepper. Ha over revet skall og saft av sitron, og bak i stekeovnen i ca. Skjær vårløk i skiver og eple i strimler, og skjær opp salat. Del avokado, og ta ut stein og kjøttet med en skje.


Les også: Tre i uken er like viktig som fem om dagen I en porsjon med laks eller ørret får du i deg omega-3-fettsyrer, vitamin-D og selen.

Få tipsene til hvordan du tilbereder ovnsbakt SALMA. Middagspai med laks og spinat. Pai er perfekt om du har grønnsaker du vil bruke opp, fordi det meste passer i en pai.


Dette er oppskriften som Reneé Fagerhøi mener gir oss den beste varianten. En god saus setter prikken over i`en på middagsretten, ikke sant? Prøv min ovnsbakte laks med karrisaus, sautert grønnkål og ristet mandel.


Lag rikelig med saus da den passer til all slags sjømat både ren fisk, fiskeburgere og skalldyr. Når jeg ovnsbaker laks , pleier jeg å saltbake den. Jeg legger den på aluminiumsfolie eller bakepapir i ovnspanna, fyller med sjalottløk, sitron og fersk dill.


DE BESTE MÅTENE Å SPISE LAKS PÅ.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg