onsdag 9. mars 2016

Alkoholisme sykdom

Sliter du eller noen du kjenner med alkoholisme? Finn svar på dine spørsmål her. Alkoholisme er en mangeartet sykdom og påvirkes ofte av alkoholikerens personlighet så vel som andre faktorer.


Derfor vil symptomer og tegn gjerne variere fra person til person. Det er dog visse atferdstrekk og tegn som tyder på at en person har et alkoholproblem. Hva er alkoholisme ?

Ved alkoholisme blir alkohol konsumert i et omfang som går langt ut over det som er vanlig. Alkoholavhengige bruker alkohol oftere, og misbruket fører til skader på helsen og på forholdet til medmennesker. Alkoholisme er, som andre former for stoffavhengighet, definert som en sykdom som kan behandles.


Det bør også komme klart frem hvilket synspunkt forfatter har. AA har holdt fast ved alkoholisme som en sykdom eller allergi. Men noe som trenger en åndelig løsning.


Maja Slazavitza heller mot at det mer en en læringssykdom at tar til ordet for at kanskje ikke dopamin er en feel good substans, men mer wanting eller læringshormon. Det har gjennom historien blitt drøftet om alkoholisme er en sykdom.

AA er, så langt jeg kan se av undersøkelser, den organisasjonen som har hatt størst suksess i sitt arbeid med å få alkoholikere til å slutte å drikke. Finnes det i dag et offentlig syn på om alkoholisme er en sykdom eller ikke. Kommer ann på (og ingenting annet) hvordan du definerer ordet sykdom ! Hvis en sykdom er noe som er uforskyldt, er alkoholisme ikke en sykdom ettersom du helte spriten inn i ditt eget snakkehull. Hvis noe kan være en sykdom bare fordi det har negative bivirkninger, er det klart at alkoholisme er en sykdom.


Hos gravide kvinner fører det i tillegg til føtalt alkoholsyndrom. Den langsiktige effekten av alkohol varierer fra mulige helsemessige. Artikkelen er hentet fra boka Kan røde hunder få ørebetennelse? Skader på personlighetenDet er ikke så lett å tenke klart når man enten er nervøs av mangel på alkohol eller beruset. Alkoholavhengighet, tidligere kalt alkoholisme , utvikles fordi gjentatt drikking kan gi en langvarig funksjonsforstyrrelse i hjernen, som igjen øker behovet for å drikke.


Det utvikles en ond spiral, som det kan være svært vanskelig å komme ut av. Avhengighet er ofte forbundet med kontrolltap, manglende evne til å slutte selv om du vet at det er skadelig, sosiale og familiære problemer. SIDE2): Drikkemønsteret ditt kan avsløre om deg. Forskere i USA har kommet frem til åtte tegn som kan lede til alkoholisme og som stort sett utvikler seg over tid.


Funnene er publisert i tidsskriftet Addictive Behaviors. Forskerne tok for seg 1personer som alle hadde et ganske normalt eller stort alkoholforbruk i løpet av en uke. Hvordan forløper sykdommen?


Utviklingen av et alkoholmisbruk skjer gradvis.

Hvorfor blir noen avhengige? Nokså mange alkoholikere har foreldre eller nære slektninger som også er alkoholikere. Derfor er det gjort undersøkelser for å finne ut om alkoholisme kan være arvelig. Forskere har snakket med voksne som ble adoptert bort like etter fødselen fordi moren eller faren led av alkoholisme.


I og med at man diagnostiserer alkoholisme , vil det kanskje sies å være en sykdom. Men det er en god del av elementene i diagnosen som går på viljesvakhet (punktene og 7). Her er en generell beskrivelse av punkter i diagnosen. Alkoholisme : Gradvis utvikling fra alkoholmisbruk til alkoholisme , og sykdom foreligger først når grensen mot alkoholisme er passert.


Psykisk utviklingshemming: Glidende overgang mellom sykdom og normaltilstand. Alkohol er ett av de vanligste rusmidlene og kan føre til alkoholisme. Les mer om alkohol og hvordan den påvirker kroppen din og de rundt deg. Kronisk alkoholisme Kronisk granulomatøs sykdom Kronisk inflammatorisk demyeliniserende polynevropati Kronisk lymfocytisk leukemi Kronisk myelogen leukemi Kronisk obstruktiv lungesykdom Kronisk obstruktiv lungesykdom, akutt forverring Kronisk ryggmargsskade Kronisk smerte Kronisk stabil angina Kronisk utmattelsessyndrom Kronisk venøs.


Pasienter med bipolar lidelse har mangedoblet risiko for å utvikle alkoholisme eller andre former for rusmiddelmisbruk. Bipolar lidelse er en biologisk sykdom , understrekte professor i psykiatri og overlege ved Oslo universitetssykehus, Ulrik Malt, da han deltok på et åpent møte om bipolare lidelser i regi av Bipolarforeningen i Oslo i midten av mars. Sykdom er i folketrygdloven definert som det til en hver til tid medisinske vitenskapen definerer som sykdom , og de regner alkoholisme som en sykdom. Eller om alkoholisme er en sykdom ? Det siste er vel egentlig ikke kjempebetydningsfullt, og svar her vil variere.


Den påvirker oss både fysisk og mentalt. Den gjør at vi ikke lengre kan bestemme når vi skal drikke, og at når vi drikker, kan vi ikke bestemme hvor mye vi skal drikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg