tirsdag 22. mars 2016

Forebygge sopp i underlivet

Den vanligste plagen ved sopp i underlivet er endret utflod fra skjeden. Du kan også kjenne kløe og sårhet. Soppinfeksjonen er vanligvis lett å bli kvitt, men hos enkelte kvinner kommer den stadig tilbake. Første gang en opplever slike symptomer bør en kontakte legen for å få bekreftet diagnosen.


Legen kan vurdere hva som er årsaken til soppinfeksjonen, for eksempel om den kan forårsakes av trang forhud. Det finnes ingen reseptfrie legemidler til behandling av sopp i underlivet hos menn. Se tips til hvordan du forebygger sopp i underlivet på Canesten her. For å forebygge sopp i underlivet bør man derfor velge en såpe med lavt pH-nivå som tilsvarer hudens egen.


Asan Original inneholder melkesyrer som bidrar til å opprettholde hudens naturlige beskyttelsesfunksjon, og bidrar til å forebygge sopp i underlivet. Husk at skjeden er selvrensende og trenger derfor ikke å skylles. Det er så vanlig at det alltid er tilstede i underlivet.


Sopp i underlivet - kjerringråd. Det er først når det blir for mye av det at vi kaller det en soppinfeksjon. Det er som oftest kvinner som merker sopp i underlivet , men menn kan også ha det selv om de ikke har mange symptomer på det. Behandling av soppinfeksjon bør starte så tidlig som mulig.


Les hvordan du kan behandle sopp i underlivet på Canesten her. Når oppblomstringen av candidasoppen først har skjed er det bare en soppdrepende krem fra apoteket som hjelper. Dersom du ofte opplever sopplager, kan det være en idé å spise mer yoghurt, og helst naturell. Melkesyrebakteriene hjelper til å holde ph.


Forebygge sopp i underlivet

Kløe i underlivet hos kvinner kan skyldes sopp i skjeden som kan skape mye ubehag dersom man opplever sterke symptomer. Les mer om symptomene på sopp i underlivet. Kvinner som er aktive og svetter mye, kan være utsatt for sopp i lysken, det er dog et hyppigere problem blant menn.


Mindre sukker og mer fiber, yoghurt og mat som styrker immunforsvaret kan være med på å forebygge soppinfeksjon i kroppen. Har du først hatt sopp i underlivet , er det en viss sjanse for at du vil få det tilbake flere ganger, mener gynekologen. Det kan man, og man kan smitte partner ved samleie. I hovedsak behandles partner kun ved symptomer på sopp , men også ved hyppig tilbakefall hos kvinner kan man prøve partnerbehandling. Symptomer på sopp i underlivet.


Vanlige symptomer på sopp i underlivet er hvit utflod med samme konsistens som sur melk eller cottage cheese, kløe i underlivet , svie ved skjedeåpningen og hevelse i kjønnsleppene (kilde: 7). Dropp såpe i underlivet. I tillegg til dette råder gynekolog Deirdre Nsubuga ved Gynekologklinikken i Drammen oss til å droppe såpebruk i underlivet - også intimsåpe. Vasking med slike produkter kan forstyrre bakteriefloraen, så skyll med vann i stedet. Og husk at du ikke skal prøve å skylle oppi skjeden, bare de ytre delene av underlivet.


Likeledes kan behandling med antibiotika som Trimetoprim og Tetralysal disponere for soppinfeksjon, ved at antibiotika skaper en ubalanse i normalfloraen i underlivet slik at sopp kan blusse opp og føre til en infeksjon. Du spør hva du kan gjøre for å forebygge soppinfeksjon. Hyppig vask av underlivet kan endre surhetsgraden i skjeden til fordel på soppen - Hormonelle prevensjonsmidler (f.eks. p-piller) og hormonbehandling - Samleie kan irritere skjeden og legge forholdene til rette for at sopp formerer seg. Soppinfeksjoner forekommer relativt sjelden hos kvinner yngre enn år og etter overgangsalderen.


En måte å forebygge sopp i underlivet på, er å ikke bruke såpe i underlivet når man vasker seg. Jeg ønsker deg lykke til! Opplever du problemer med sopp i underlivet etter samleie, kan det være verdt ikke bare å tenke på behandling, men også å tenke på forebygging fremover. Du vil ofte kunne unngå problemer med sopp i underlivet ved å ta dine forholdsregler. Bruk en gel som inneholder tea tree oil ved intimt ubehag.


Du bør imidlertid alltid sørge for å få behandlet sopp i skjeden, både for å unngå de ubehagelige plagene og for å unngå å smitte partneren din. Er han blitt smittet og opplever symptomer på sopp , bør han også søke behandling for å unngå ubehagelige plager. Forrige gang jeg hadde sopp i underlivet brukte jeg bare en 5mg canesten vagitorie og smurte bare med canesten kremen gang dagen etter, så forsvant kløen og plagene.


Andre årsaker til utslett, kløe og svie i underlivet. Kløe og utslett i underlivet kan oppstå også uten en form for infeksjon, som for eksempel slik som nevnt tidligere kan ph-verdiene i underlivet forårsake ubalanse i underlivet som kan føre til irritasjon, til og med sopp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg