fredag 11. mars 2016

Hjemmelagde knekkebrød

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. De som ikke har varmluft, men bare over- og undervarme kan fint fordele denne røren på tre bakepapirkledde stekeplater. Stek de hver for seg, midt i ovnen, i en time og ti min.


Det tar litt tid men knekkebrødene blir veldig sprø og gode! Sist jeg lagde hadde jeg hele qinoa i, ga enda mer knasende følelse og en god smak. Knekkebrødene er sunne.

Hjemmelaget knekkebrød er utrolig populært! Egner seg både til frokost, lunsj, mellommat og kveldsmat, og er supre å gi bort som venninnegave! Det fine med å lage knekkebrød selv er dessuten at du kan bruke akkurat slike sunne frø og melsorter som du liker best! Kall det hjemmelaget knekkebrød eller frøkjeks – jeg synes det er en blanding av de to.


Sprø kjeks, med masse frø og godsaker. Og tenk at det er såååå enkelt å lage! Ingrediensene blandes sammen til en våt deig og settes til side for å svelle.


Legg et stykke bakepapir på et stekebrett og hell deigen over på den.

Mine kaloritellende venninner som ikke engang kan koke pasta, har laget knekkebrød hjemme lenger enn jeg kan huske. Denne oppskriften består av desiliter tørre ingredienser. Lag ditt eget smakfulle knekkebrød med havregryn, solsikkekjerner og frø. Smaker nydelig med ost og et glass iskald melk. I lengden er det også mye mer økonomisk.


Disse knekkebrødene er både lavkarbo og glutenfrie siden de ikke inneholder noe mel. Kun frø, vann og litt olje. De er sunne, enkle og veldig gode. Det synes hvertfall programleder Vår Staude.


Ja, jeg lager ofte knekkebrød. Vi bruker dem både som knekkebrød og som chipsbiter til rømmedip. Slike fiberrike knekkebrødbiter gir en behagelig metthetsfølelse som varer lenge. God morgen alle sammen! Det tar deg minutter å lage røren og så gjør de seg jo selv i ovnen.


I dag har jeg kost meg så veldig, du aaaner ikke hvor mye jeg har gledet meg til å stå på mitt eget store kjøkken å lage mat. I dag har jeg bakt hjemmelagde knekkebrød og mens jeg sitter her å skriver så står bolledeigen til heving. Haha, høres ut som den dama på år som levde for år siden.

Disse inneholder godt med fiber, og vil holde deg mett lenge. Heimelaga knekkebrød er noko eg nesten alltid har tilgjengelig i en boks. Eg topper med alt slags pålegg og ete til frukost, lunsj eller kveldsmat. Resultatet er utrolig gode knekkebrød som passer perfekt i matpakken, på tur eller som kan spises som sunn snacks. La deg inspirere av Ida Gran-Jansens knekkebrød hvor hun har i flere kvaster rosmarin.


Det er lett å lage grove knekkebrød hjemme. Har du andre favoritturter kan du erstatte med disse - og du kan selv bestemme hvilke nøtter du har i røren. For video av fremgangsmåte og andre baketips - se alle episodene her. Enkelt, billig og sunt er det også, så det er bare å sette i gang å bake. Her er fem knekkebrød -oppskrifter for deg som liker lavkarbo.


Jeg blir aldri lei! Det går helt fint å bake knekkebrød uten hvetemel og andre raske karbohydrater. Det har vi tidligere vist ved å samle oppskrifter på lavkarbobrød som passer til enhver lavkarbo-diett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg