torsdag 3. mars 2016

Lage tacokrydder

Tacokrydder lager du enkelt selv! Fyll tacokrydderet på glass med lokk til neste tacokveld. Lag gjerne en stor porsjon når du først er i gang.


Jeg har selv pleid å lage taco med kun en halv krydderpose og supplere med spisskummin, hvitløk, oregano og paprika. Vanlig tacokrydder er jo så salt! Nå tenkte jeg å prøve oppskriften din.

Det er fint å jobbe mot å vite mer om hva maten man lager inneholder. Jeg lurer på en ting angående oppskriften din. Under her finner du også oppskrift på hjemmelaget guacamole og tomatsalsa.


Obligatorisk tilbehør til tacoen! Vi snek inn et hjemmelaget tacokrydder i test. Tidligere i sommer testet Dagbladet ferdige kryddermikser for taco. Sylvia Vavik er meksikansk kokk og driver kurs- og cateringfirmaet.


Du kan lage ditt egen tacokrydder.

Dette er et utgangspunkt som du kan justere selv etter hva du liker. Hjemmelaget tacokrydder lager du lett. Hvis en ser på ingrediens-lista på for eksempel Santa Maria sitt tacokrydder , så vil en fort oppdage at den enkeltingrediensen det er mest av, er sukker. Det blir likevel langt billigere og mer smakfullt i lengden. Når du lager ditt eget tacokrydder er det dessuten enklere å kontrollere saltinntaket.


Denne oppskriften gir nok krydder til en omgang taco. Lag dobbel eller trippel porsjon hvis du ønsker å ha ekstra liggende til neste gang. Foto: Createbykris. Joda, det er veldig lettvint å raske med seg en pose tacokrydder på butikken, men det er også veldig enkelt å lage selv!


Jeg har også alltid bare kjøpt vanlig tacokrydder i butikken. Enkelt og greit, ikke sant? Det tar deg kanskje ikke minutt engang å lage ditt eget. La alle lage sin egen taco. Altså for det meste druesukker og salt.


Og for all del at det smaker godt! Min oppskrift ligner på tacokrydderet du får kjøpt i butikk. Av forskjellige grunner er det ikkje alle som kan bruke denne posen, eller kanskje du har lyst å lage en litt sunnere variant av tacoen din – heimelaga tacokrydder er i alle fall latterlig enkelt, veldig godt og billigere i lengden.

Perfekt å gi bort i gave. Prøv selv, oppskriftene finner du under! ADOBO TACO KRYDDER ½ ss salt ss paprikapulver ts. Derfor bør du lage dine egne krydderblandinger. Krydderblandingene du kjøper i butikken er kanskje mer lettvinte – men du tjener både inn penger og smak dersom du velger å lage krydderblandingene selv.


Ferdigblandinger til tacokrydder og tikka masala inneholder ofte mye salt og konserveringsmidler. Det er kjapt, enkelt og inneholder mye mindre salt enn ferdigblandingene. Se vår korte tipsfilm som viser hvordan du enkelt lager tacokrydder selv!


Samtykke fra cookies Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider, og informasjonskapsler som grunnlag for videreutvikling av våre tjenester og for å tilby relevant markedsføring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg