mandag 28. mars 2016

Ovnsbakt laks

Prøv lakseburger neste gang du fyrer opp grillen! Vi har oppskriften. Tre supre måter å lage laks på. Ovnsbakt laks er enkelt, godt og det blir nesten ikke oppvask.


Baker du fisken i stekeovnen kan du raskt tilberede mat til mange, med et flott resultat.

Lettvint og sunnere festmiddag som passer hele uken. Sausen er basert på Lett Crème Fraîce og en blanding av friske urter. Fisken blir fantastisk god etter å ha hvilt i en marinade av limesaft og hvitløk før den stekes i ovnen. En lettvint og smakfull rett, som ikke tar lang tid å lage. Skal du ha selskap er dette en rett som lett lar seg klargjøres på forhånd.


En sunn og smakfull familiemiddag med laks. En oppskrift på ovnsbakt laksefilet med fløte, brokkoli, poteter og cherrytomater. Oppskrift på en form med grønnsaker og laks i ovn.

Lakseformen gjør seg selv i stekeovnen, mens du gjør andre ting. Dette er en gjenoppskrift som er laget for å bruke opp mest mulig av maten og unngå å kaste mat. Middagspai med laks og spinat. Pai er perfekt om du har grønnsaker du vil bruke opp, fordi det meste passer i en pai. Lag gjerne en stor, da den er like god dagen etter!


Andreas Myhrvold serverer ovnsbakt laks med smørsaus og salat med rettich og agurk. Det er utrulig enkelt og krever få ingredienser, men det er så godt! Når alt berre kan settes i ovnen og middagen lager seg sjølv, så er det også midt i blinken i en hektisk kvardag. Her får du ny inspirasjon.


Selv om denne oppskriften med laks er svært så hurtiglaget, har den mye god smak. Dette kommer alle rundt bordet til å sette pris på. Sett stekeovnen på 1°C. Skjær laks i serveringsstykker og legg i en ildfastform.


Ha soyasaus og olivenolje over laksen og krydre med litt salt og pepper. Den røde fisken er nydelig både rå, stekt, ovnsbakt , røkt og gravet. Laks er ofte en favoritt når det kommer til fisk.

Spis den som filet, i fiskesuppe, som burger, i wok, i wrap eller selvfølgelig som sushi. Slik steker du laksefilet riktig. I stekepanna: Romtemperer laksefileten før du steker den. Den blir raskere ferdig, og stekeresultatet blir jevnt.


Husk å tørke av fisken med tørkepapir før den stekes. Kvardagen er i gang og middagane skal på bordet etter en lang dag på jobb. Da er det heilt topp med såkalte kvardagsmiddager som både er raske, enkle, næringsrike og mettande.


Laks i form med grønnsaker og fløte er en slik middag, den er så simpel, men samtidig veldig god. Serveres gjerne med pasta, ris eller quinoa. Laksen kan byttes ut med ørret etter ønske.


Når jeg baker laks (og forsåvidt også annen fisk) liker jeg å bruke sitronskiver. Dette er oppskriften som Reneé Fagerhøi mener gir oss den beste varianten. En klassisk fiskemiddag servert med en saftig agurksalat og kokte poteter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg