fredag 18. mars 2016

Hvor høy temperatur er feber

Presise og raske termometer for måling av feber. Vi har også ett komplett reservedel og tilbehør sortiment. Grensen for når temperaturforhøyelsen i seg selv kan være farlig, er vanligvis grader.


Du kan lese mer om feber i vår veiviser. Hvor høy feber kan du få?

Mindre barn reagerer ofte på infeksjoner med høyere temperatur enn større barn og voksne. Høy feber følges dessuten ofte av oppkast og diaré selv om fordøyelseskanalen ikke er angrepet av sykdommen. Frostrier forekommer aldri hos barn som er yngre enn to–tre år, og de sees sjelden hos større barn.


Man skal aldri trene når man har feber. Man kan trene når man er forkjølet, men ikke med feber. Den mest presise målestokken vil være å sjekke temperaturen før man eventuelt trener, for å være sikker på at man ikke har feber , sier Voisin.


I praksis sier man at man har feber når man måler en temperatur på 3til 38°C i endetarmen, det vil si en økning på °C fra normalen.

Generelt er allmenntilstanden til barnet en viktigere indikator på hvor sykt barnet er enn selve temperaturen. Det er kroppen selv som forårsaker feberen. Ved feber hos voksne (mer enn grader) som har vart lenger enn dager.


Feber - er det alvorlig? Dersom barnet er mindre enn måneder gammelt. Har man en infeksjon, vil feberen sjelden bli høyere enn 41°C.


Blir feberen høyere enn dette, kan det være tegn på alvorlig sykdom. Barnelege: Ingvild Heier Foto: Privat Vis mer. Farlig høy temperatur : Temperatur over grader regnes som høy feber , og stiger temperaturen over grader er det potensielt farlig. Det er også lurt å kontakte lege dersom feberen vedvarer i flere dager. Ved høy feber , eller hvis man er redd for alvorlig sykdom, skal man kontakte lege.


Det kan derfor være gunstig å få feber når man har en infeksjon i kroppen. Mennesket tåler vanligvis ikke feber over grader. En så høy kroppstemperatur ødelegger proteinene i kroppen og fører derfor til døden.


Størdal understreker at feber i seg selv ikke er farlig for barnet, men at det er infeksjonen bak som eventuelt kan være farlig. Det er liten sammenheng mellom hvor høy temperaturen er og hvor alvorlig infeksjonen er.

Høy feber hos et barn som ellers er i god form, trenger ikke spesielle tiltak, sier Størdal videre. Ved feber er denne termostaten i kroppen stilt inn på for høy temperatur , som resulterer i feber. Infeksjoner, betennelser, brannskader og andre store skader kan utløse feber.


Dermed bør vi egentlig være ganske fornøyde med å ha litt feber når vi har en infeksjon i kroppen. Unntakene er enkelte barn som kan få feberkramper, noe vi kommer tilbake til. Det er barnets allmenntilstand som gir en pekepinn på hvor sykt barnet er , og om det trenger behandling.


Din normale temperatur kan faktisk være ° C eller mer over eller under dette. Kroppen prøver å øke kroppstemperaturen så mye at virus og bakterier ikke kan overleve. Det en dårlig idé å senke temperaturen med febernedsettende medisin hvis barnet ellers har det godt Forhøyet temperatur kan også skyldes for eksempel allergi eller for mye sol. Man bør være litt ekstra oppmerksom hvis barnet har feber , og du ikke skjønner hvor feberen den kommer fra, sier.


Dette er viktigere å sjekke enn hvor høy feberen er. Kroppstemperaturen svinger litt gjennom dagen. Hva forårsaker feber ? En høy temperatur er også kjent som feber. Vanligvis er feber en økning i kroppstemperaturen over den normale daglige variasjonen.


Høy feber betyr ikke nødvendigvis alvorlig sykdom Økt temperatur er en forsvarsmekanisme kroppen tar i bruk for å bekjempe bakterier og virus. Uskyldige virusinfeksjoner kan begynne på samme måte som svært alvorlige infeksjoner, og det er ingen direkte sammenheng mellom graden av feber og hvor alvorlig sykdommen er.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg