mandag 28. mars 2016

Influensa barn

Influensa barn

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her!


Norsk teknologi fjerner bakterier, virus og sporer fra rom og utstyr. Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg? Etter noen dager kan hosten bli løsere og man kan få slim og oppspytt. Dårlig matlyst, magesmerter og eventuelt oppkast er heller ikke uvanlig, særlig hos barn. Sykdommen opptrer ofte i epidemier, det vil si at det på et gitt tidspunkt finnes et stort antall syke i befolkningen.


Symptomer på influensa hos barn. Dersom barnet ditt har astma eller cystisk fibrose, kan det bli sykere av influensa enn andre barn. Da bør du ta kontakt med lege, sier Banitalebi. Kontakt også lege dersom du hører surkling i lunger og hals. Barn og voksne med enkelte kroniske sykdommer bør ta influensavaksine hvert år.


Influensa barn

Vaksiner deg mot influensa. Beskytt pasientene og deg selv mot influensa. Influensavaksinen beskytter deg og barnet.


Barn med influensa bør holdes hjemme fra barnehage og skole minst et par dager etter de er feberfrie. Smittevern på barneavdelingen. Innlagte barn med influensa bør dråpe- og kontaktsmitteisoleres på enerom helst med forrom.


Influensa barn

Helsepersonell bør bruke frakk, hansker og munnbind (kirurgisk). Barn blir oftere syke av influensa , fordi de har mindre immunitet. For nyfødte og svært små barn er det økt risiko for at influensainfeksjon gir alvorlig sykdomsforløp.


De fleste større barn uten risikofaktorer vil tåle en influensa godt, mens risikoen for alvorlig forløp av influensa er økt hos barn som tilhører risikogruppene. Mageplager er sjeldne, men diaré kan opptre, spesielt hos barn. Feber er et vanlig symptom hos barn. I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon.


Influensa barn

Barn får lettere feber enn voksne. C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig. I tillegg føler man seg gjerne mer slapp og utmattet av en influensa. Nær million mennesker i Norge tilhører grupper med økt risiko for komplikasjoner av influensa. Det er anslått at det i gjennomsnitt dør 9personer i Norge årlig som følge av sykdommen.


Siden det er forårsaket av en virusinfeksjon (og ikke en bakterieinfeksjon) hjelper ikke antibiotika. Når barnet er smittet, er det vanligvis nok at barnet får tilstrekkelig hvile og væske. Vi vet ennå ikke hvilket virus som vil prege denne sesongen. Begge typene gir influensasykdom, men den enkelte pasient vil ikke kunne merke forskjell, forklarte hun. Det kan være litt vanskelig å bedømme tilstanden til barn – spesielt små barn.


Men når bør man egentlig ta med barnet til legen, om det er influensa på gang? De aller minste barna skal vi passe godt på, så terskelen for å oppsøke lege bør ikke være så høy – du er ikke en hysterisk mor eller far av den grunn. Beskyttelsen mot influensa varer bare så lenge oseltamivir administreres. Oseltamivir bør kun brukes til behandling og forebygging av influensa når pålitelige epidemiologiske data indikerer epidemiutbrudd i nærmiljø.


Nevropsykiatriske hendelser er rapportert ved administrering av Tamiflu hos pasienter med influensa , spesielt hos barn og. Et barn med en ufarlig febersykdom vil ofte kunne ha en kroppstemperatur mellom 39°C og 45°C i 2-døgn, men ved for eksempel influensa eller andre infeksjoner sees også feber varende i over en uke eller mer. Fakta om influensa Hva er influensa ? Sykdommen varer normalt i 3-dager, men man er ofte slapp og trøtt i 2-uker etterpå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg