fredag 18. mars 2016

Uønsket gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Du kan bli gravid igjen kort tid etter abortinngrepet.


Det er derfor viktig at du har tenkt igjennom om du trenger prevensjon etter aborten og eventuelt hva slags prevensjon du vil bruke.

I forbindelse med forundersøkelsen på sykehuset vil du få veiledning og råd om prevensjon. Uønsket graviditet Hva er tegnene på en graviditet? For eksempel hvis kondomet går i stykker. Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner.


Les også: Gratis p-piller. Ifølge studien er nesten annenhver graviditet i Storbritannia uønsket , og halvparten av disse igjen skyldes at prevensjonsmetoden svikter. Der er risiko for at blive gravid , allerede første gang man har sex, hvis der ikke bruges prævention fra start til slut, eller hvis præventionen svigter, kondomet går i stykker – eller man har glemt at tage sine p-piller.


Mistanken er nok til, at man skal være på vagt.

Lige med det samme. Kan man være gravid etter bruk av angrepille? Er jeg sikret mot uønsket graviditet i den pillefrie uken? Er det noen sjanse for.


Nå kom mensen idag, og jeg er lettet for det. MEN vet at om jeg hadde vært gravid , hadde det også gått på et vis. Hadde aldri tatt abort.


Og så kjenner jeg en annen som trodde hun var i overgangsalderen da hun var midt i 40-årene, men visste det seg å være en skikkelig attpåklatt (år yngre enn eldre søsken). Hun angrer ikke i dag at hun fikk barnet, selv om hun tenkte det var slitsomt. Og så en til, som hadde et barn fra før på år og ble uventet gravid. Amathea hjelper deg å finne svar ved usikkerhet rundt graviditet. Uansett om et svangerskap er planlagt eller ikke, kan det dukke opp spørsmål og tvil.


Da er det godt å kunne snakke med noen som lytter til deg, og som kan bidra med veiledning i dine egne valg. Her finner du informasjon om graviditeten uke for uke, svangerskapskontrollene, vanlige plager og hva du bør passe på som gravid. Tatt angrepille, men redd for å være gravid.


Hun vil ha angrepiller tilgjengelig i tilfelle kondommen spreker. Jeg er gravid og har time til abort Besvart 10.

Flere titalls kvinner har blitt uønsket gravide i Sverige etter å ha brukt appen Natural Cycles. Lovise Ingeborg Gangnes. Denne artikkelen er over ett år gammel,.


Eline (28) ble uønsket gravid etter at app sa hun ikke var fruktbar. APP: Flere kvinner har blitt uønsket gravide etter å ha brukt appen Natural Cycles som prevensjon. Kanskje dette innlegget skulle vært postet under en annen kategori, men jeg prøver: Jeg er år og gravid i 5. Kjenner at det gjør vondt bare å skrive det.


Barnet var ikke planlagt, prevensjonen sviktet (kondomet sprakk og angrepillen ble tatt innenfor timer, likevel ble jeg gravid ) og ba. En konsekvens er at mange millioner jenter under år hvert år blir uønsket gravide. Det gir stor risiko for alvorlige komplikasjoner fordi kroppene deres ikke er ferdigutviklet ennå, og i Afrika sør for Sahara blir mange ungdommer smittet med hiv. En uønsket graviditet er altid noget, der skal overvejes grundigt. Der kan være mange grunde til, at en graviditet er uønsket , og mens man respekterer kvindens personlige frihe så må man heller ikke glemme, at en graviditet drejer sig om et levende væsen, og man må overveje sit valg meget nøje.


Helsekort for gravide er et journaldokument for å sikre forsvarlig behandling, og understøttes av Nasjonal faglig retningslinje for svangerskapsomsorgen. Dersom du ikke allerede tar folat, bør du straks starte å bruke et slikt tilskudd daglig de første månedene av svangerskapet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg