tirsdag 29. mars 2016

Sunt kosthold

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Vi gir deg kunnskap og råd for en sunnere livsstil. Les våre artikler her. Søk gratis i Norges største kurs- oversikt. Finn et kurs nær deg!

Et sunt kosthold er viktig for oss alle til å forebygge utvikling av livsstilssykdommer. Ved risikotilstander som diabetes, høyt blodtrykk og høye fettstoffer i blodet (lipider), er betydningen av et sunt kosthold spesielt viktig. I tillegg bør magre meieriprodukter være en del av det daglige kostholdet. Et kosthold med både karbohydrater, protein og fett er bra for deg som trener.


Kosthold er forbruket av matvarer over en viss periode. Ernæring er det faget som beskriver kroppens behov for energi og andre næringsstoffer, samt hvilke matvarer som bidrar med disse næringsstoffene, og hvordan disse fordøyes og omsettes gjennom fysiologiske og biokjemiske prosesser. Det du spiser og drikker påvirker helsen din.

Det er enklere enn du tror. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Sunn hverdagsmat og et variert kosthold gir deg et godt grunnlag for god helse, og bidrar til at du får i deg næringsstoffene du trenger. Ukas utfordring: Planlegg ukas middager Denne uka setter vi sunt kosthold i fokus ved å planlegge ukas middager på forhånd. Gir styrke til en aktiv dag.


Få tips og inspirasjon her. Se hvordan du kan få i deg nok jod. Om du synes det er vanskelig å spise sunt og hva dette innebærer, så er du ikke alene. Fokuser heller på å velge riktig mat, sier ekspert.


Følg disse ti enkle reglene i hverdagen, og vips - du har et sunt kosthold ! På nettet florerer det av råd om hva som er sunt , trendy og best å spise. Husk at de beste rådene å lytte til, er de som er basert på forskning. Filmen handler om sammenhengen mellom kosthold og helse. Eldre mennesker har økt behov for flere vitaminer og mineraler, og er utsatt for underernæring.


Her får du tips til et sunt kosthold for eldre.

Helsedirektoratet anbefaler et variert kosthold med mye grønnsaker, frukt, bær, grove kornprodukter og fisk, og begrensede mengder av bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker. Spesialkost, tidligere kalt diett, bestemte kostforskrifter under behandling av sykdom. Søk i Norges største og mest komplette kursoversikt. Sunt kosthold Derfor kan du bli tjukk av poteter Poteten er kalorifattig, men kan gjøre deg feit. Det vi spiser påvirker helsen vår.


Her er forklaringen og gode alternativer. Jeg blir så utrolig lei av all kranglingen innenfor ernæringsfaget. Jeg føler jeg ikke kan poste noe på bloggen om hva som er bra å spise uten at noen skal krangle på det. Innlegg om sunt kosthold skrevet av optimaltkosthold.


Boken Plantebasert kosthold. Bestill boken Plantebasert kosthold nå! Opprettholdelse av et sunt kosthold. Et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil.


Det kan fort bli dyrt hvis vi skal prøve å velge sunn mat når vi handler. Hva er et sunt kosthold ? Kostråd for å fremme folkehelsen og forebygge kroniske sykdommer, side 302: “For noen matvarer finnes det ikke gode holdepunkter for at sykdomsrisiko verken økes eller reduseres ved inntak (dvs. dokumentasjonen defineres ikke som overbevisende eller sannsynlig i den evidensbaserte kunnskapsoppsummeringen). Her finner du oppskrifter, tips og inspirasjon til gode måltider, både for deg med diabetes og alle andre som vil lære mer om et sunt og variert kosthold.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg