tirsdag 15. mars 2016

Abort ullevål

Bestill nå, betal senere, gratis avbestilling, døgnåpen kundeservice på ditt språk. Budsjett til luksus, hoteller og hjem. Gratis avbestilling! Hotell på Ullevål sykehus. Internett er tilgjengelig mot betaling.


Ullevål hotell er hovedsakelig et tilbud for pasienter som av ulike årsaker har behov for å være i nærheten av sykehusets tjenester. Telefonen er bemannet i tiden kl. Gynekologisk poliklinikk. Jeg tok abort på Ullevål for bare noen måneder siden. Jeg ble anbefalt å dra hjem med en person som kunne holde meg under oppsikt i tilfelle noe gikk galt av personalet fordi alternativet var å ligge på en sykeseng i gangen.


Jeg valgte å dra hjem og abortere, og det gikk som det skulle. Ved medisinsk abort varierer rådene for hvor tidlig kvinnen kan starte opp med de ulike prevensjonsmetodene ved de forskjellige sykehusene. Ved Ullevål praktiseres det umiddelbar oppstart av all type prevensjon, utenom spiral, etter en medisinsk abort. Aftenposten har de siste ukene omtalt et lovforslag som gir fastlegene mulighet til å reservere seg mot å henvise til abort.


Om abortlova og sjølvbestemt abort. Nå vil SV at Bent Høie tar grep. Nemndbehandla svangerskapsavbrot etter 12. Dersom kvinna er meir enn veker gravid må begjæring om svangerskapsavbrot handsamast av ei nemnd.


Dei sakene som får avslag i primærnemnd vert automatisk vidaresendt til klagenemnd. Klagenemnda held til ved Oslo universitetssjukehus, Ullevål. Fem år senere ble klinikken lagt ned. Alle syns det var kjempefint, men ingen ville legge. Klinikkleder ved Ullevål sykehus svarer på kritikken: – Mye vi kunne gjort annerledes.


Siri Bruskeland kritiserte Ullevål sykehus for dårlig oppfølging og lite informasjon ved spontanabort. Opplevelsen hennes er allerede blitt diskutert på alle enheter som håndterer spontanaborter ved Ullevål. Alle kvinner som oppholder seg i Norge har rett til å få utført abort.


Abort er gratis for kvinner som er bosatt i Norge. Kvinner som ikke er bosatt i Norge, men som er medlem av folketrygden eller er omfattet av gjensidighetsavtale med et annet lan kan få dekket utgiftene av folketrygden. Andre må betale for aborten selv.


Hvis graviditetstesten er positiv, så er det et veldig sikkert svar på at du er gravid. Når du nå er bestemt på abort , så er det lurt å ta raskt kontakt for å få hjelp til det. Medisinsk abort kan i alle fall tas ut uke men noen steder tar de det også noe senere. Du må uansett bestemme deg før 12.


Ved Kvinneklinikken ved Ullevål universitetssykehus benyttes 2mg mifepriston peroralt poliklinisk, kombinert med mg misoprostol vaginalt – døgn senere i sykehus. Prosedyren medfører komplett abort hos opptil (– 3) av de abortsøkende gravide med svangerskapsvarighet på inntil dager. Alle provoserte aborter på Ullevål universitetssykehus i perioden 01. Statistisk sentralbyrå om sosioøkonomiske forhold. Resultater: Etniske minoriteter var overrepresentert blant både fødende og abortsøkende kvinner i Oslo.


Men etter en tur til gynekolog og tre turer til Ullevål var til slutt dagen her. Dagen der missed abortion skulle bli til en medikamentell abort. Det mener overlege på Ullevål , Bjørn Busund.


Tok abort ved Ullevål Sykehus, og jeg syns både og om erfaringen. Hadde med meg min søster, men som ikke fikk være hos meg i ventetiden. Jeg kom inn til en kvinnelig sykepleier, som snakket med meg om hva som kom til å skje- og evt.


Etter at gynekologisk avdeling ved Aker sykehus og Ullevål sykehus ble slått sammen, 1. Oslo blitt utført på Kvinnesenteret ved Ullevål universitetssykehus. Jeg har forstått det slik at det i hovedsak handler om hvor langt man er på vei når aborten skal utføres. Er det fremdeles så tidlig at medisinsk (pille) er mulig så gjør man det, det er kun hvis man er vurdert til å være for langt på vei til at pilleabort er effektivt at man vurderer kirurgisk abort. Vi gjennomfører undersøkelser og samtaler før abort , og utreder ufrivillig barnløshet. Kvinner med vannlatingsproblemer blir utredet og behandlet hos oss.


Poliklinikken har en egen dagenhet for cellegiftbehandling til pasienter med gynekologisk kreft. En konsultasjon tar som regel – minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg