tirsdag 29. mars 2016

Adhd symptomer

Den ene er uoppmerksomhet, som kan være at man ikke klarer å fokusere på detaljer, ikke ser ut til å høre etter, og ofte mister ting. Den andre er hyperaktiv atferd og impulsivitet, som kan være uro, at man ofte forlater pulten sin i timen, har vanskelig for å være stille, avbryter andre og har problemer med å vente på tur. Noen har oppmerksomhetsforstyrrelser uten at impulsivitet og hyperaktivitet er så framtredende. Dette kan være at vedkommende er utålmodig (hyperaktivitetssymptom) og litt impulsiv, for eksempel buse ut med svar før spørsmål er ferdigstilte.


Faktisk kan man ha opp til hyperaktive symptomer og impulsive symptomer samtidig og allikevel kun få diagnose ADD.

De tre viktigste er uoppmerksomhet, hyperaktivitet og impulsivitet. Hun jobber nå ved Sunnaas sykehus, og forteller at det er uvanlig å diagnostisere små barn i Norge. Personer som har problemer med å være oppmerksomme har generelt vanskelig for å holde fokus og blir lett distrahert. Det kan være vanskelig for dem å fokusere oppmerksomheten sin på å organisere og fullføre en oppgave eller lære noe nytt. Behandlingen vil vanligvis bestå av en kombinasjon av psykoedukasjon, veileding og medikamentell behandling.


Det er mindre vanlig å diagnostisere veldig små barn. Der har man en mer ”vente og se-holdning”, sier Aase. Man skal være tydelig, klar og konsekvent i sine krav til barnet og skabe så enkel en hverdag som muligt.

Det er nemlig ikke slik vi har blitt kjent med diagnosen. LES OGSÅ: Sliter du med tvangstanker? Gir utslag på mange måter. ADHD i voksen alder. Tidlig utredning, behandling og forebygging er derfor svært viktig.


Er impulsive og rastløse. Kan ha hyperaktivitet i form av uro i armer eller ben. Ofte er dårlige til å planlegge og organisere. Kan få humørsvingninger og sinneutbrudd.


Add er ikke en egen diagnose slik jeg har forstått det, har man add så får man diagnosen adhd eller hyperkinetisk forstyrrelse. Angst og depresjon er spesielt vanlig om man har ubehandlet adhd. Jeg har nok symptomer til å egentlig kunne få diagnosen Unnvikende pf, men psykiateren mener alle symptomene kan forklares med ubehandlet adhd.


Svarene ble gitt i to omganger da barna var fem år og åtte år. Manglende kunnskap om diagnosene kan føre til misforståelser og i verste fall fordommer og lite hensiktsmessige beslutninger når man skal finne gode tilretteleggingsløsninger for studenter som har disse diagnosene. Andre utviklingsforstyrrelser eller Føtalt alkoholsyndrom.


Men Asperger syndrom i seg selv har ingen forbindelse med manglende omsorg.

De tre vigtigste former for adfærd er uopmærksomhe hyperaktivitet og impulsivitet. Spørreskjemaet har ledd med fire svaralternativer. Det er en nevropsykiatrisk kronisk funksjonshemning.


Symptomene kan variere fra person til person. Hun er forsker på avdeling for psykiske lidelser på Folkehelseinstituttet. Bekrefter tidligere forskning.


En kartlegging av evner vil kunne bidra til å avklare om vanskene helt eller delvis skyldes nedsatt kognitiv kapasitet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg