torsdag 10. mars 2016

Spiseforstyrrelse

Det kan virke vanskelig å bli frisk av en spiseforstyrrelse , og det kan ta tid. Det er viktig å ha et godt nettverk, og noen som støtter i vanskelige perioder. Ikke gi opp håpet, det er mulig å bli frisk.


Kjernevirksomheten er samtalebaserte tiltak overfor personer med spiseforstyrrelse og til familier, også kalt psykoterapi. Vi tilbyr terapi både for voksne og unge.

En spiseforstyrrelse innebærer å være overopptatt av kropp, vekt og utseende, og føle seg styrt av slike tanker og følelser. Symptomer på spiseforstyrrelse. Nedenfor følger noen kjennetegn ved spiseforstyrrelser. Alle kjennetegnene trenger ikke være tilstede samtidig hos en person med spiseforstyrrelse , ei heller betyr det at dersom en person har enkelte av kjennetegnene har vedkommende en spiseforstyrrelse.


En person som har en spiseforstyrrelse , vil være overopptatt av mat og plages med konstante tanker om mat, spising, kropp og vekt. Andre sider av livet blir overskygget når svært mye tid og ressurser brukes på handlinger knyttet til mat og spising. Det betyr heller ikke at at dersom en person har enkelte av kjennetegnene, så har vedkommende en spiseforstyrrelse.


For å bli frisk av en spiseforstyrrelse , er regelmessige måltider helt avgjørende.

Har jeg en spiseforstyrrelse ? Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp. Den tynne, unge jenta er for mange bildet på en spiseforstyrrelse. Derfor er det viktig å huske at de fleste som har en spiseforstyrrelse , er normalvektige. Tar tanker om mat, kropp og vekt for stor plass i livet?


Står du nær noen med en spiseforstyrrelse ? Hos ROS kan du snakke med noen som forstår. Ved alvorlig spiseforstyrrelse og graviditet bør pasienten henvises til spesialisthelsetjenesten og det anbefales kortere frist for helsehjelp ut fra individuelle forhold. Pasienten bør også ha hyppigere oppfølging etter fødselen. Den som har en spiseforstyrrelse har ikke bare vansker med å forholde seg til mat, men også til egne tanker og følelser, og ofte til andre mennesker. Spiseforstyrrelser er psykiske lidelser.


Hun eller han kjenner seg styrt av slike tanker og følelser. Bulimi (bulimia nervosa) er en spiseforstyrrelse som kjennetegnes av overspising etterfulgt av fremprovosert oppkast, bruk av avføringsmidler eller overtrening. Det viktigste du kan gjøre for å bli frisk er å søke hjelp. På den ene siden ønsker pasienten å bli kvitt spiseforstyrrelsen, på den andre siden ønsker man å beholde den.


For den brukes også som løsning på problemer.

Her leser du om hvordan spiseforstyrrelser kan behandles. For en person med spiseforstyrrelse kan kroppen ha blitt et språk for å skape identitet og kontroll, samt regulere følelser, selvfølelse og livsproblemer. Målgruppen for denne enheten er barn og ungdom opp til år som strever med alvorlig spiseforstyrrelse der det er behov for utredning og behandling på regionalt nivå. Her er sju tegn på spiseforstyrrelse.


Med det i tankene, kan det være lettere å forstå at en som sliter har behov for omsorg, kjærlighet og bekreftelse. Som kjæreste eller partner kan du i ord og handling bekrefte at din kjære er god nok. Samtidig er ikke det alltid nok, og i blant kan du oppleve å bli avvist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg