fredag 4. mars 2016

Gonore symptomer kvinner

Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger. Bestill fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg, Rask og Enkel frakt. Her kan du bestille klargjøring.


Finn informasjon om din resept her!

Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag! Søk etter partnere lokalt i ditt område.


Rundt av 1kvinner med gonoré får bekkeninfeksjon. Dette kan føre til tette eggledere, som kan gjøre det vanskelig for deg å bli gravid eller øke risikoen for svangerskap utenfor livmoren. I et svangerskap utenfor livmoren, på fagspråket kalt ekstrauterin graviditet, festes et befruktet egg i egglederen og vokser her.


Tid fra smitte til eventuelle symptomer oppstår er vanligvis 2-dager.

Omtrent halvparten av alle kvinner som får gonoré, har ingen symptomer. Menn får derimot vanligvis symptomer , ifølge fhi. De fleste gonoréinfeksjoner gir symptomer 2-dager etter smitte, men noen har også infeksjonen uten å være klar over det. Omtrent av kvinner og 1- av menn som får gonoré merker ingen symptomer. Halvparten av alle heteroseksuelt smittede kvinner og menn som ble smittet i Norge ble smittet i Oslo-området.


De vanligste sykdomsbildene er cervicitt, uretritt og bekkeninfeksjon hos kvinner , og uretritt hos menn. Gonokokkene kan også infisere rektum og svelg etter oralsex, spesielt hos menn som har sex med menn, men også hos. Gonoré er en kjønnssykdom som smitter ved ubeskyttet sex. Sykdommen har blitt mer utbredt de siste årene, men som regel vil du ikke merke noen symptomer på gonoré.


Derfor er det mange som blir smittet av sykdommen uten å være klar over det, noe som kan føre til betennelser og sterilitet. Hos kvinner kan betennelse i urinrør og livmorhals spres til egglederne. I sjeldne tilfeller kan det oppstå en byll (abscess) rundt urinrøret. Hvis prøvene må sendes med post, har dyrkning ingen hensikt.


Avhengig av seksualpraksis tas prøven fra uretra (begge kjønn), cervix ( kvinner ), analkanalen ( kvinner , menn som har sex med menn) og fauces (oralsex). Seksuelt aktive kvinner som har sex med kvinner bør også teste seg for gonoré. Hos begge kjønn kan man se en infeksjon med gonokokker i svelget. Som regel vil en slik infeksjon være uten symptomer , men noen får feber.


Ubehandlet gonore kan hos kvinner i ca. Det er ved gonore i underlivet at man ser de største forskjellene mellom menn og kvinner med hensyn til symptomer og grad av sykdom.

Symptomer på en genital infeksjon hos menn: Av menn vil ca. Derfor kan kvinnen få utflod fra skjeden, og mannen utflod fra urinrøret - en såkalt dryppert. Du har svie og smerter når du later vannet. Mange kvinner og noen menn har ingen symptomer , men de kan smitte andre.


Det er foreløpig ikke utviklet noen vaksine mot gonoré, og det eneste prevensjonsmiddelet som beskytter mot gonoré er kondom. Symptomene er svakere, iblant så lite uttalte at de ikke merkes. Kvinner får sjelden like tydelige symptomer. Hvis en kvinne har gonoré når hun føder, kan barnet påføres øyeinfeksjon. Barn som får konjunktivitt etter fødsel bør testes for gonore og klamydia.


Gravide kvinner med gonore vil være symptomatisk i ca. Det er ingen sikre holdepunkter for at gonoré under graviditet før til prematuritet. Kjønnssykdommen er i kraftig fremvekst, særlig hos de unge. Mange går dermed med infeksjonen over lengre tid.


Vanlige symptomer er smerter i nedre del av magen og økt utflod. Noen har også feber og frysninger. Uregelmessige blødninger er ikke uvanlig, og noen har vannlatningsplager.


Ved rektalgonoré vil ca.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg