tirsdag 15. mars 2016

Lavt stoffskifte hypotyreose symptomer

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Subklinisk hypotyreose – også kalt latent hypotyreose eller mild hypotyreose - er en tilstand hvor stoffskifteprøvene ligger på grensen til for lavt , uten at personen har tydelige symptomer eller plager forenlig med lavt stoffskifte. Kjertelen er blant annet av stor betydning når det gjelder vektendring. Det kan gi symptomer som tretthet, tristhet, tørr hud og hårtap.


Du kan også ha lavt stoffskifte uten at du legger merke til det.

Denne tilstanden kan senke forbrenningen, gi fatigue og føre til redusert reparasjon i bløtvevet i kroppen din. Her er tidlige tegn som gjør at du kan kjenne igjen denne ødeleggende diagnosen i en tidlig fase. I dag har vi sceening for medfødt lavt stoffskifte hos nyfødte, men lavt stoffskifte kan også ses i barneårene.


Det er viktig å være oppmerksom på symptomer hos barn – for eksempel om man ser dårlig vekst i ung alder eller rask vektoppgang, dårlig konsentrasjon og læreevne. Tilstanden kan enkelt sjekkes med en blodprøve hos legen. Behandlingen er enkel og prognosen er god.


Lavt stoffskifte , hypotyreose , når du er gravi har en rekke mulige skadeeffekter og skal behandles.

Her kan du lese mer utfyllende om lavt stoffskifte ( hypotyreose ). Symptomer på lavt stoffskifte kan variere sterkt fra person til person. Ved denne tilstanden har ikke pasienten symptomer på lavt stoffskifte , men det kan tenkes at tilstanden er en forløper til lavt stoffskifte. Hvis en slik pasient etterhvert får symptomer , vil nok de fleste leger forsøke å behandle dette som ved lavt stoffskifte , men da er effekten av behandlingen mer usikker, sier Johannessen. Stort utvalg av helserelaterte hjemmetester.


Rask levering rett hjem i postkassen. Ofte utvikler sykdommen seg sakte, og i enkelte tilfeller merker man bedring etter å ha fått behandling uten å ha vært klar over symptomene på forhånd. Hypotyreose er en tilstand der kroppen ikke har tilstrekkelig med tyroidhormon.


Skjoldbruskkjertelen (thyroidea) er en liten kjertel ved strupehodet på halsen. Kanskje orker du ikke så mange mennesker rundt deg, alt du likte før oppleves nå som støyende og slitsomt. Disse tilstandene skyldes at skjoldbruskkjertelen produserer enten for mye eller for lite hormon. Hvis det er for lite tyreoideahormon i blodet, går de fleste kroppsfunksjoner tregere ( lavt stoffskifte ). Finn klinikker, priser og les anmeldelser.


Typiske symptomer er tretthet, vektøkning og depresjon. Målet med behandlingen er å redusere symptomer og plager.

Ifølge offentlige beregninger lider ca. Fordi den viktigste oppgaven til dette hormonet er å opprettholde hele forbrenningen i kroppen, er det ikke vanskelig å forstå hvorfor personer med hypotyreose har symptomer som kan forbindes med nedsatt forbrenning. Norges befolkning på millioner av hypotyreose eller lavt stoffskifte. Med andre ord finnes det rundt 130. Norge som er avhengige av daglig medisinering for å komme seg gjennom dagen.


Les også: Studie: Besteforeldre viktige for unges mentale helse. Enkelte medisiner, som for eksempel litium, kan gi lavt stoffskifte. Høyt stoffskifte gir andre symptomer.


Dersom en pasient behandles med litium for bipolar lidelse, vil legen overveie om dette er årsaken til lavt stoffskifte. Lavt inntak av jod kan gi lavt stoffskifte. Melkeprodukter er rike på jod. Ungdom er utsatt for å få struma og hypotyreose på grunn av lavt jodinntak. Menn kan selvsagt også ha akkurat de samme symptoimer som kvinner får, både for høyt og for lavt stoffskifte.


Likevel bør menn med symptomer på stoffskiftet spesifikt sjekke testosteronnivå og Seksualhormonbindende globulin (SHBG) for å se om testosteronnivåene er i balanse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg